De la „Amintiri din copilărie” până la… Piramide! Care sunt cărțile inspirate din întâmplări reale aduse în discuție la „O carte pe lună” (GALERIE FOTO)

De la „Amintiri din copilărie” până la… Piramide! Care sunt cărțile inspirate din întâmplări reale aduse în discuție la „O carte pe lună” (GALERIE FOTO)

Prima întâlnire a iubitorilor de lectură din această primăvară a avut loc în 29 martie, în Irish Pub. Ca de obicei, discuțiile au fost foarte interesante, abordându-se titluri din genuri și perioade diverse.

Tema lunii a fost „cărți inspirate din întâmplări reale”, temă la care unii participanți au recunoscut că au avut dificultăți, deoarece majoritatea citim beletristică/ficțiune sau cărți de dezvoltare personală.

Cărțile dezbătute au fost foarte diferite, de la clasicele „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă sau „Maitreyi” de Mircea Eliade, inspirate din viețile autorilor, până la cărți despre istoria civilizației umane, precum „Înaintea piramidelor” de Cristopher Knight și Alan Butler, din care participanții au aflat informații noi despre cele mai celebre minuni ale lumii antice.

De asemenea, cei prezenți au aflat cu surprindere că „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald este tot o poveste bazată pe fapte reale, chiar din viața autorului. În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre problemele pe care le întâmpină un cuplu, precum sunt cele prezentate de Allain de Botton în cartea sa „Ce se întâmplă în iubire”.

La fel ca și în luna februarie, s-a nimerit și la această ediție a clubului de lectură „O carte pe lună” să fie ziua unui participant, care a primit din partea organizatoarei Alice – Catrinel Pușcașu un „tort” mai deosebit.

Ca la fiecare ediție, după eveniment, unul dintre participanți va primi o carte cadou din partea organizatorilor, în urma unei trageri la sorți.

Foto: Anette Pătean / Lavinia Bodea Photography

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.