DECLARAȚIE HALUCINANTĂ a ministrului Transporturilor cu privire la românii din Diaspora și familiile lor. UPDATE/ Ioan Rus a DEMISIONAT

DECLARAȚIE HALUCINANTĂ a ministrului Transporturilor cu privire la românii din Diaspora și familiile lor. UPDATE/ Ioan Rus a DEMISIONAT

Ministrul Transporturilor Ioan Rus, a făcut, miercuri seara, o declaraţie şocantă la adresa românilor plecați la muncă în străinătate. Prezent la postul de televiziune Digi24, într-o discuție despre „Lungul drum al României până la autostrăzi”, acesta a afirmat:

„România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salar. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară moderată de Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

Afirmația a revoltat întreaga opinie publică.

Partidul Naţional Liberal a luat poziție referitor la afirmațiile ministrului, cerând, joi, demisia acestuia.

„Afirmaţiile ministrului PSD Ioan Rus prin care jigneşte românii care muncesc în străinătate şi îşi bate joc de soţiile şi copiii rămaşi acasă arată modul în care se raportează, cu sfidare şi dispreţ, la cei care şi-au părăsit de nevoie căminele şi pe cei dragi pentru a le asigura un trai mai bun. Ministrul Rus este obligat să-şi dea demisia astăzi din Guvern, pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi susţinute niciodată de un demnitar al statului român, oricare ar fi funcţia lui. Dacă Ioan Rus va rămâne în Guvern înseamnă că jignirile sale sunt asumate de întreg Guvernul şi implicit de premierul Victor Ponta”, se arăta într-un comunicat PNL transmis joi.

Ioan Rus neagă, însă, că a vrut să jignească diaspora. Într-un comunicat de presă, demnitarul susține că formularea folosită este o „generalizare artistică, o licenţă”.

„Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. Am dorit, totodată, să le transmit celor plecaţi departe de acasă că, în viitorul apropiat, mulţi dintre aceştia şi-ar putea găsi un loc de muncă în ţară, pentru că România va avea nevoie de forţă de muncă, de specialişti în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevăzute de Master Planul General de Transport”, a precizat ministrul Rus în comunicatul de presă citat.

UPDATE/ Ioan Rus a DEMISIONAT
Ioan Rus şi-a dat demisia, joi, din funcţia de ministru al Transporturilor. „Regret situația generată de declarațiile domnului Ioan Rus! Acesta și-a asumat răspunderea și mi-a prezentat demisia din funcția de ministru! Am acceptat demisia și săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Victor Ponta pe Facebook, la scurt timp după ce a avut o discuţie cu Ioan Rus la Palatul Victoria.

 

  1. SUGI PULA LA ROMANI DIN STRAINATATE CU CU ROMANIA TA ROMANIA VOASTA CA TE FUT AN GURA OCHELARIST PENAL TU NE CALCULEZI NOA BANI BAAAAAA HOHERULEEE JEGOSULE SA AI FUT AN GURA PE AIA CARE TEAU ALES PE LA GUVERN SI SA LO DAM LA MUI LA FEMEILE LOR

    Raspunde
  2. ba voi asteea de la didi 42 24 43 sugeti pula la fel nu voi ci nevestele voastre sa le luam la muie fraierilor ce santeti

    Raspunde
  3. fut van gura si pe voi asea care ati publicat boschetari suget pula la fel si vo dam la muie fraierilor mai ales la doamna care a publicat anuntu cu uchelaristu sugaci va futem an gura fraierilor voi ne calculati bani noua baaaaaaaa

    Raspunde
  4. E bine frate încă va bateți joc de noi

    Raspunde
  5. Sunt multe famili chear impreuna in strainatate si care o duc chear bine nu vor sa mai auda de Romania !!!!!! De politicieni care isi bat joc de aceasta tara si de oamenii …noi care am plecat din Romania am plecat cu gandul sa avem o viata mai buna sa nu murim de foame pt ca voi altceva nu stiti decat sa furati , idiot ce esti .

    Raspunde
  6. Ioan Rus asa de incet gandeste incat ii ies ”pasarele” pe gura. Cred ca sinapsele sunt deteriorate!!!

    Raspunde
  7. Ba muistule pe tine te doare in pula ma ca dormi toată ziua pe tine acolo in guvern si ei pe mii de euro salariu, dar ia încerca si tu ma pamfletule sa trăiești tu si fam ta cu 1mie sau 1,5 de lei pe luna sa vedem dupa ce ai de spus , cacat cu ochi ce esti…..

    Raspunde
  8. nu cred ca dom R….are cap sa gandasca. dar ce spun cred caPSD trebuie sa inteleaga ca au perdut increderea in cei care sant plecati sa munceasca afara si in curand o sa pearda tot PT CA EI CA PARTID NU AU FACUT NIMIC PT ROMANIA PT TARA.

    Raspunde
  9. VA AMAGITI CA NU ARE DREPTATE, CATI COPII SUFERA DUPA PARINTI LOR SI CATE FAMILI NU SUNT DESTRAMATE

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.