VESTE TRISTĂ: Demis Roussos A MURIT…

VESTE TRISTĂ: Demis Roussos A MURIT…

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 69 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauze necunoscute deocamdată.

Informaţia despre decesul său a fost făcută publică, inițial, de jurnalistul Nikos Aliagas, pe Twitter, luni dimineaţă, și apoi confirmată de fiica artistului, Emily.

Demis Roussos s-a născut în Egipt, pe 15 iunie 1946, din părinţi greci expatriaţi.

La începutul anilor ’60, familia a decis să se întoarcă în patria natală, unde tânărul Roussos, care a studiat trompeta şi a cântat în corul bisericii din Egipt, a început să cânte în trupe locale.

Demis Roussos a făcut parte din trupa Aphrodite’s Chid, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis şi Lucas Sideras şi va rămâne în memoria fanilor săi cu hituri legendare, precum „Goodbye My Love Goodbye”, „My Friend the Wind” sau „Lovely Lady of Arcadia”.

Cu o carieră de peste 40 de ani, Artemios (Demis) Ventouris Roussos, pe scurt Demis Roussos, a vândut 60 de milioane de albume la nivel mondial.

În 1978, Demis Roussos s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a lansat albumul „The story of Demis Roussos” în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător.

De-a lungul carierei, cântăreţul a primit peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant.

 

Foto: romania-insider.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.