Deputatul Sergiu Vlad a vizitat baza NATO de la Mihail Kogălniceanu

Deputatul Sergiu Vlad a vizitat baza NATO de la Mihail Kogălniceanu

Sergiu Cosmin Vlad a făcut parte, în calitate de deputat al USR Arad, dintr-o delegație a Parlamentului României care a vizitat baza NATO de la Mihai Kogălniceanu și distrugătorul USS Ross al marinei americane.

În urma deciziilor Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016, desfăşurarea de trupe aliate pe teritoriul României este în plină derulare, într-un exemplu clar de solidaritate și integrare. Baza din județul Constanța găzduiește activități comune de instruire ale marinarilor militari români și americani, care se înscriu în parteneriatul strategic dintre cele două state aliate. Este o dovadă clară a angajării Alianţei pe direcția asigurării securității spațiului NATO împotriva oricărei agresiuni.

„În timpul vizitei am avut ocazia să iau contact cu cele mai noi tehnologii militare. Distrugătorul USS Ross este dotat cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer şi rachete antisubmarin. Prezența americană în România și în Marea Neagră este un factor de stabilitate și garanție. România trebuie să-și asume rolul activ din cadru NATO și să participe la eforturile comune de a da o nouă substanță parteneriatului strategic dintre UE și NATO. Parteneriatul cu SUA este extrem de important și nu avem altă opțiune decât aceea de a lucra pentru a-l menține, iar eu, ca ales, voi susține necondiționat dezvoltarea cooperării și apropierea celor două state. O uniune mai puternică în sfera apărării, ca și o alianță puternică, sunt la fel de necesare pentru securitatea Europei, implicit a României și a Statelor Unite”, a declarat Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.