Deputatul Ştefan Dalcă şi-a asumat Proiectul Legii pensiilor militare de stat

Deputatul Ştefan Dalcă şi-a asumat Proiectul Legii pensiilor militare de stat

Deputatul arădean Ştefan Dalcă, preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse din Camera Deputatilor, şi-a asumat, alături de Liliana Mincă, vicepreşedintele comisiei, Proiectul Legii pensiilor militare de stat.

Proiectul a fost conturat în 2012 şi finalizat în februarie 2015, prin contribuţia a patru miniştri, zece secretari de stat, a reprezentanţilor direcţiilor juridice şi financiare din toate structurile sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi ai sindicatelor.

„Aducem mulţumiri pe această cale filialelor noastre din Arad şi Botoşani pentru sprijinul acordat acestora în campania electorala din 2012 şi solicitam tuturor militarilor şi politistilor activi şi în rezervă din cele doua judeţe să-i sprijine şi să colaboreze cu domniile lor în continuare, pentru că omul sfinţeşte locul”, a declarat col. (r) dr. Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, într-un comunicat de presă.

„Pe lângă un mare număr de deputaţi, care au semnat iniţiativa, aceasta a fost asumată şi de un număr de senatori de culori politice diferite, la iniţiativa constantului aparator al militarilor, senatorul patriot Dumitru Pelican, preşedintele grupului parlamentar reunit PC-PLR din Senatul României. Întrucât lista este încă deschisă, o vom afişa în forma finală, ca să ştiţi exact cine merita recunoştinţa noastră”, a mai adăugat Dogaru.

  1. Am fosti colegi de facultate care la 38 de ani vor fi pensionari…eu nu zic ca oamenii astia nu risca multe pt tara dar totusi…un om la 38 de ani nu poate fi pensionar e penibil

    Raspunde
    • Oamenii acestia risca sa moara prin Afganistan,Irak etc.Fam lor traiesc cu aceasta teama.Cei din MAI se confrunta in permanenta cu indivizi periculosi si situatii limita si sunt expusi zilnic.Acesta va asigur ca este un stres destul de mare atat pentru ei cat si pentru familiile lor.Credeti ca dupa 40 de ani un om care a lucrat mii de ore de noapte si a fost supus unui astfel de stres mai poate prinde un raufacator de 20-25 de ani?Si oamenii acestia va asigur ca vor lucra in continuare in alte domenii si vor aduce in continuare contributii la bugetul de stat.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.