Descoperire TERIFIANTĂ sub un magazin din Paris. Ce s-a întâmplat?

Mergeau zi de zi la lucru, fără, însă, a bănui ce se află sub locul în care munceau. Angajații unui magazin din Paris au rămas înmărmuriți când au aflat ce au descoperit arheologii sub fundația supermarket-ului parizian: o groapă comună, în care se aflau peste 200 de schelete despre care se crede că sunt ale unor oameni care au murit de ciumă.

Atunci când au fost chemați în zonă, arheologii se așteptau să găsească rămăşiţe umane, dar nu le-a trecut nicio secundă prin cap că ar putea fi vorba despre așa ceva.

Se pare că locul respectiv a fost, de fapt, cimitirul unui spital care a existat acolo din secolul ale XII-lea până în secolul al XVII-lea, dar se credea că scheletele au fost mutate în secolul XVIII, scrie The Telegraph.

„Ne-am gândit că vor fi câteva oase având în vedere că a fost un cimitir, dar nu credeam că o să găsim o groapă comună”, a declarat Pascal Roy, directorul supermarketului.

Până acum, au fost găsite opt morminte, în şapte dintre ele fiind în jur de 20 de trupuri, iar în cel de-al optulea s-au descoperit peste 150 de schelete.

„Surprinzător este faptul că trupurile nu au fost aruncate pur şi simplu în morminte, ci aranjate cu grijă. Persoanele – bărbaţi, femei şi copii – erau plasate pentru a fi cât mai mult loc”, a declarat arheologul Isabelle Abadie.

Potrivit declarațiilor oamenilor de ştiinţă de la Institutul Naţional de Cercetări Arheologice Preventive din Franţa (INRAP) trupurile ar fi fost incinerate în acelaşi timp, ceea ce induce ideea că ar fi fost victimele ciumei care a lovit Parisul în secolele XIV, XV şi XVI.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.