Deținuții arădeni sunt implicați în activități specifice Sărbătorilor Pascale

Deținuții arădeni sunt implicați în activități specifice Sărbătorilor Pascale

Reprezentanții Penitenciarul Arad spun că și în acest an continuă demersurile desfăşurate pe linia recuperării şi a creşterii şanselor de reintegrare socială a deţinuţilor marcând Sărbătorile Pascale printr-o serie de activităţi specifice.

Astfel, deținuții din Penitenciarul Arad au confecționat produse artizanale cu tematică pascală care sunt valorificate în această săptămână în incinta unui centru comercial din oraş. De asemenea, un număr de 15 persoane custodiate au ajutat la igienizarea Centrului de Asistare a Vârstnicilor şi au oferit mici atenţii persoanelor aflate în nevoie.

„În penitenciar se vor oficia o serie de slujbe religioase, susţinute de către reprezentanţii diverselor rituri şi culte, pentru a transmite deţinuţilor mesajele şi învăţăturile prosociale. De asemenea, familiile condamnaţilor vor putea beneficia de un program de vizite prelungit, pentru a marca importanţa relaţiilor intrafamiliale în procesul reinserţiei sociale.  Cunoscând necesitatea reducerii efectelor negative ale executării pedepsei privative de libertate asupra persoanelor deţinute, instituţia penitenciară urmăreşte creşterea gradului de siguranţă în societate, folosind perioada de executare a pedepselor cu închisoarea pentru a influenţa şi schimba pozitiv comportamentul celor condamnaţi, inclusiv prin stimularea cunoaşterii, creativităţii, dezvoltarea şi exersarea deprinderilor practice, artistice, plastice, tehnice, prin desfăşurarea şi organizarea de activităţi de voluntariat, sociale, educative, culturale şi artistice”, a declarat Inspector principal de penitenciare Eduard Magold.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.