DEZASTRU la RESTAURANTE şi PIZZERII! Nereguli soldate cu sancţiuni în valoare de ZECI DE MII de LEI

DEZASTRU la RESTAURANTE şi PIZZERII! Nereguli soldate cu sancţiuni în valoare de ZECI DE MII de LEI

Zeci de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă în mai multe restaurante de tip fast – food şi pizzerii din Arad.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, au fost efectuate zeci de controale, constatându-se mai multe nereguli. Este vorba despre „semnalizarea de securitate neconformă, instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor, primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, nereguli privind plata drepturilor salariale, nerespectarea timpilor de odihnă etc.”

„Au fost depistate peste şase persoane care prestau munca «la negru» fiind aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 31.000 de lei”, precizează Ecaterina Isac, inspector şef al ITM Arad.

În ultimele zile din luna mai, inspectorii de muncă au efectuat, cu precădere, acțiuni de control în unităţile care își desfășoară activitatea în sectorul alimentației publice „BUFET EXPRES, RESTAURANT FAST – FOOD, PIZZERIE” din municipiul şi judeţul Arad.

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.