Din ianuarie 2015, salariul minim va creşte la 975 de lei

Salariul minim pe economie va fi majorat la 975 de lei, începând cu 1 ianuarie 2015, anunţă deputatul Dorel Căprar. Anul viitor, în luna iulie, salariul minim va creşte, din nou, la valoarea de 1.050 de lei.

„Este o veste bună pentru salariaţii cu venituri reduse. Consider că majorarea salariului minim este pe deplin justificată, pentru că angajaţii cu cele mai mici venituri trebuie apăraţi de inflaţie. Fiecare familie care va beneficia de această măsură are greutăţi în asigurarea traiului de zi cu zi şi este necesar ca statul şi patronatele, în calitate de angajatori, să facă un efort suplimentar pentru aceşti angajaţi care îşi fac treaba la locul de muncă. În acelaşi sens, de la 1 ianuarie vor fi indexate şi pensiile, cu 5%”, a declarat deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Majorarea celor mai mici salarii este inclusă în bugetul pe 2015 este agreată de partenerii internaţionali, FMI şi Comisia Europeană. Potrivit datelor oficiale, există 250.000 de angajaţi în sectorul bugetar plătiţi cu salariul minim şi 650.000 în cel privat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.