Discuții aprinse privind evaluarea lui Văcean, la ședința CLM

Discuții aprinse privind evaluarea lui Văcean, la ședința CLM

Subiectul Alin Văcean este unul interminabil la ședințele Consiliului Local Municipal. Astăzi, în cadrul unei ședințe publice extraordinare, s-a aflat pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind mandatarea Primarului Municipiului Arad pentru stabilirea calendarului celei de-a doua evaluări a managementului de la Filarmonica de Stat Arad.

Acest proiect vine ca urmare a faptului că directorul Filarmonicii, Alin Văcean, nu a fost prezent la evaluare, deoarece se afla în concediu medical, iar această evaluare anuală a managerilor instituțiilor de cultură este obligatorie.

Consilierul municipal Marin Lupaș a avut o intervenție în care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care a fost gestionată această problemă. Consilierul a spus că trebuie să se ia o decizie cât mai repede din cauza prejudiciilor de imagine și nu numai cauzate de Văcean. De asemenea, Lupaș a susținut că deține informații potrivit cărora managerul Filarmonicii nu se va prezenta nici la următoarea evaluare.

Daniela Pădurean Andreica, director executiv la Centrul Municipal de Cultură Arad, a spus că Văcean s-a întors la serviciu și că este obligația CMC să orgnizeze o nouă evaluare, iar motivul pentru care se dorește mandatarea lui Gheorghe Falcă pentru stabilirea calendarului evaluării este pentru a urgenta procedura. „Dacă domnul Văcean va refuza să se prezinte și la această evaluare atunci vorbim deja de o altă situație, dar suntem obligați prin lege să îi acordăm această șansă”, susține Daniela Pădurean Andreica.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.