DISPARE Pădurea Ceala!? Camioanele pleacă pline! Ce spune conducerea Parcului Natural (UPDATE)

DISPARE Pădurea Ceala!? Camioanele pleacă pline! Ce spune conducerea Parcului Natural (UPDATE)

Isterie pe reţeaua de socializare Facebook, acolo unde mai mulţi arădeni au fotografiat camioane încărcate cu lemne provenind din Pădurea Ceala.

Oamenii afirmă că se distruge Pădurea Ceala, singura oază mare de verdeaţă din Arad, tăindu-se şi alţi copaci decât cei doborâţi de furtună.

De cealtă parte, conducerea Parcului Natural Lunca Mureşului dă asigurări că nu este aşa, existând un aviz pe care administraţia ariei protejate l-a eliberat Ocolului Silvic Ceala pentru exploatarea şi punerea în valoare a arborilor doborâţi de vânt.

Fulviu Moga, şeful Parcului Natural Lunca Mureşului, a declarat va reveni cu mai multe informaţii legate de exploatarea de masă lemnoasă care are loc zilele acestea în Pădurea Ceala.

UPDATE/ Ce spune şeful Parcului Natural

„În urma fenomenelor meteorologice extreme, în Pădurea Ceala a rezultat o cantitate mare de produse accidentale care, conform Codului Silvic, se recoltează integral şi cu întâietate din fondul forestier. După analizarea situaţiei, Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului a emis condiţiile specifice desfăşurării activităţii de exploatare forestieră într-o serie de acte de punere în valoare a produselor accidentale, condiţii introduse în cuprinsul autorizaţiei de exploatare şi respectate de către titularul autorizaţiei”, a declarat Fulviu Moga, şeful Adminsitraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului.

  1. Așa să fie . După cum zice distinsul responsabil . Doar că lemnul din poză parea a fi foarte sănătos, numai bun de prelucrat în curtea prietenilor austriecin ai lui KWJ. Zic, nu dau cu parul.

    Raspunde
  2. Este o mare minciuna. Pomii transportati din padure nu au fost doborati de vant. Eu alerg in padure in fiecare saptamana si vad muncitorii care taie copacii. Copacii ce urmeaza a fi taiati sunt marcati de saptamani cu culoarea rosie. Daca s-ar uita de la politie sau parchet pe liniile pomilor, se vede ca sunt intregi si fara nici o problema. Defapt au o singura problema … ca nu au fost furati inca.

    Raspunde
  3. Buna ziua,

    Inca o dovada ca se poate da vina pe o furtuna pentru a acoperi o ilegalitate. Eu cred ca totusi padurarul raspunde de starea copacilor. Dar si padurarul are un sef, care mai are un sef s.a.m.d.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.