Doi bărbaţi au încercat să introducă în ţară parfumuri şi ţigări de contrabandă

Doi bărbaţi au încercat să introducă în ţară parfumuri şi ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit la Nădlac peste 3.000 de pachete de ţigări şi 266 de parfumuri fără documente de provenienţă. Marfa a fost depistată în data de 21 iunie, în jurul orei 21.30, într-un microbuz înmatriculat în România, condus de un bărbat din judeţul Covasna. Acesta s-a prezentat la punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pe sensul de intrare în ţară, la controlul specific de frontieră.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în remorca microbuzului, ascunse în bagaje, 3.310 de pachete de ţigări de diferite mărci şi 221 de flacoane de parfum.

Şoferul a declarat că a primit bagajele de la o persoană necunoscută din Budapesta şi că trebuia să le transporte la Sfântu Gheorghe. Acesta a mai menţionat că nu avea cunoştinţă despre conţinutul acestora. Tot în remorcă, în bagajul aparţinând unui pasager din microbuz, un bărbat din Bucureşti, au fost descoperite alte 45 de parfumuri. Acesta a declarat că produsele îi aparţin şi le-a cumpărat, în regim de consignaţie, dintr-o parfumerie din Budapesta, fără a avea însă documente de provenienţă pentru produse.

Atât ţigările, în valoare de 65.100 de lei, cât şi parfumurile, în valoare de 66.500 de leim au fost confiscate. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără marcaje sau marcate necorespunzător.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.