Doi polițiști de frontieră din Arad, RIDICAȚI de DIICOT: ASIGURAU PROTECȚIA unei REȚELE care se ocupa cu TRAFICUL DE MIGRANȚI

Doi polițiști de frontieră din Arad, RIDICAȚI de DIICOT: ASIGURAU PROTECȚIA unei REȚELE care se ocupa cu TRAFICUL DE MIGRANȚI

O reţea de traficanţi de migranţi din care făceau parte şi doi poliţişti arădeni a fost destructurată, joi, când au avut loc mai multe percheziții în Arad.

Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei erau urmăriţi de 5 ani, însă, ancheta a fost sistată după ce o parte dintre ei au fost prinşi de polițiștii maghiari traficând migranţi.

Opt percheziţii ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi DGA au avut loc, joi dimineaţă, în Arad.

În urma acțiunii, un polițist de frontieră și un fost polițist de la o structură orășenească, subcomisar și agent au fost ridicați și duși la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri. Se pare că aceștia asigurau protecția uneia dintre cele mai bine puse la punct rețele de trafic de migranți, coordonată din Palestina. Un cetățean israelian racolara transfugi afro-asiatici, care apoi călătoreau din Turcia prin Bulgaria în România. În țara noastră activa un turc care se ocupa de organizarea transportului spre Occident, dar și de racolarea unor persoane din centrul pentru refugiați.

Migranții erau duși la Arad, cu mașini, apoi o femeie coordona trecerea graniței. Ea închiriase o casă de refugiu, unde migranții stăteau până la plecare. Cei doi polițiști arădeni garantau liberă trecere migranților.

Subcomisarul Sergiu Mârza, care lucrează pe linia combaterii infracționalității transfrontaliere în cadrul Poliției de Frontieră Arad și Traian Ciul, fost agent de poliție aveau rolul de antemergători ai mașinilor care transportau migranți din România în Ungaria. Ei practic sigurau nu numai liniște pe durata drumului în România, dar și trecerea peste graniță în Ungaria, fără controale, a mașinilor pline cu refugiați.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.