DOI TIMIŞORENI cercetaţi pentru TRAFIC DE MINORI

DOI TIMIŞORENI cercetaţi pentru TRAFIC DE MINORI

 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Arad, au depistat două persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din cercetările efectuate a reieşit că, începând cu luna august 2014, un bărbat de 43 de ani şi o femeie, de 39 de ani, ambii din judeţul Timiş, ar fi recrutat două persoane, printre care şi o minoră, cărora le-ar fi promis locuri de muncă în Germania.

Ulterior, victimele au fost transportate în Germania, unde, prin ameninţare şi prin acte de violenţă, cei în cauză le-ar fi obligat să muncească fără să le plătească.

Cei doi au fost reţinuţi şi au fost prezentaţi Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, instanţa dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile competente din Germania, prin intermediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.