Doi urmăriţi general şi unul internaţional, depistaţi la frontieră

Doi urmăriţi general şi unul internaţional, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat trei bărbaţi, urmăriţi general şi internaţional, pe numele lor fiind emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi mandate europene de arestare.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat, în data de 14.12.2016, în jurul orei 08.00, pentru efectuarea normalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Adrian G., în vârstă de 29 de ani, din judeţul Mureş.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii  de furt, acesta având de executat o pedeapsă de 3 ani.

 Câteva minute mai târziu, la acelaşi Punctul de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Dan B., în vârstă de 39 de ani, din judeţul Sibiu.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei şi avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 luni.

Tot în data de 14.12.2016, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Turnu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Georgică C., în vârstă de 59 de ani, din judeţul  Galaţi.

La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, acesta având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani şi 2 luni.

În toate cazurile, persoanele în cauză au fost predate unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.