Donald Trump, declarație ÎNGRIJORĂTOARE pentru România: „DE ACUM VĂ VEȚI APĂRA SINGURI”

Donald Trump, declarație ÎNGRIJORĂTOARE pentru România: „DE ACUM VĂ VEȚI APĂRA SINGURI”

O declarație a lui Donald Trump, pe care acesta a dat-o în „New York Times”, provoacă îngrijorare la București și în alte capitale europene.

Donald Trump a afirmat, într-un interviu acordat respectivului ziar, că SUA s-ar putea retrage din NATO dacă celelalte state membre nu vor contribui cu mai multe fonduri la apărarea Europei.

„Dacă nu putem fi remuneraţi cum se cuvine pentru costul uriaş al armatei noastre care protejează alte ţări, atunci da, aş fi pregătit să le spun acelor ţări «Felicitări, de acum vă veţi apăra singuri»”, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat New York Times și publicat în 20 iulie 2016.

Alesul americanilor este de părere că NATO ar trebui să se preocupe în primul rând de combaterea terorismului și nu de descurajarea „expansiunii” Rusiei, cum face acum. De altfel, acesta susține că SUA și Rusia trebuie să-și detensioneze relațiile și să devină partenere.

  1. Sper sa nu fim din nou sacrificati in numele unei lumi noi. O re-proiectare a hartilor est europene este foarte posibila. Romania din nou este intre ciocan si nicovala.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.