DONAȚII prin SMS pentru Cumințenia Pământului. ȘI TU POȚI SĂ AJUȚI!

DONAȚII prin SMS pentru Cumințenia Pământului. ȘI TU POȚI SĂ AJUȚI!

Donaţiile pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia pământului”, a lui Constantin Brâncuși se pot face începând de vineri și prin SMS trimis la numărul de telefon 8833.

Mesajul trebuie să conțină textul „brâncuși”, valoarea unui SMS trimis fiind de doi euro. Numărul este valabil până pe 30 septembrie 2016 în rețelele Digi Mobile, Orange, Telekom Romania Mobile și Vodafone.

Achiziţia operei „Cuminţenia pământului” se poate face doar printr-un efort comun al statului și al cetățenilor români. Cinci milioane de euro au fost, deja, alocați de Guvern pentru cumpărarea operei şi este nevoie de încă 6 milioane de euro din donaţii individuale de la cetăţeni şi companii.

După ce mai multe opere ale lui Brâncuşi au ajuns, în ultimii ani, la proprietari privaţi sau în colecţii particulare, „Cumințenia Pământului” este ultima pe care statul român o mai poate recupera, în prezent, pentru a o putea face accesibilă publicului larg.

Există mai multe modalități prin care și tu poți ajuta în acest demers: prin SMS, direct prin intermediul site-ului campaniei: www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, “Cumințenia Pământului”, donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși; virând lei, euro sau dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Opera „Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907, în calcar crinoidal, iar marele sculptor ar fi folosit pentru corpul statuetei un bloc de piatră din catacombele Parisului – grotele Savonnieres.

În prezent, „Cuminţenia pământului” se află în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, cel care a cumpărat opera de artă de la însuși Constantin Brâncuşi în anul 1911.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.