Dorel Căprar : „Datele statistice macroeconomice confirmă optimismul guvernului”

Dorel Căprar : „Datele statistice macroeconomice confirmă optimismul guvernului”

Deputatul PSD de Arad afirmă că datele statistice macroeconomice confirmă optimismul guvernului. „Comisia naţională de Prognoză confirmă evoluţia macroeconomică pozitivă a României, punctând faptul că Produsul Intern Brut a crescut în primele trei luni ale anului 2014, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, cu 3,8%. După ce ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea anunţa faptul că în 2014 creșterea economică va fi mult peste așteptările pe care s-a construit bugetul iar statul nu va mai face greșelile de politică economică de până în 2008 și nici ajustările brutale din 2009 și 2010, este rândul Comisiei Naţionale de Prognoză să confirme optimismul demnitarului român. După cum se arată în datele comisiei, creşterea economică este una sustenabilă, fiind bazată pe dezvoltarea industriei. Producţia industrială a crescut cu 10,1%, valoarea cifrei de afaceri din industrie cu 13,5%, iar comenzile noi din industrie au crescut cu 15,8%”, declară Dorel Căprar (foto).

„În acest context nu este de mirare faptul că analizele Comisiei Europene (CE) arată că  previziunile privind creșterea economică a ţării noastre în 2014 și 2015 au fost îmbunătăţite iar România a depășit Ungaria în clasamentul celor mai atractive țări pentru investiții străine în Europa Centrală și de Est (CEE) în 2014, situându-se pe locul al treilea în regiune, după Polonia și Cehia, conform raportului anual EY – European Attractiveness Survey. Nu în ultimul rând nu trebuie să uităm un aspect esenţial şi anume că inflaţia a reuşit să fie menţinută la doar 1,09%, in primele 4 luni ale anului”- a afirmat deputatul PSD Dorel Caprar”, adaugă deputatul PSD de Arad.

  1. pe planeta voastra 5 iunie, 2014, 4:52 pm

    pe planeta noastra noi mancam indicatori microeconomici. La voi pe Marte va saturati de indicatori macroeconomici.
    Sa ne spuna dl. Caprar care este cosul zilnic comparativ cu anii trecuti, a crescut sau a scazut. Daca a scazut inseamna ca plusul de venituri se regaseste exclusiv in contul unor firme mari, de regula a celor exploatatoare de resurse naturale si in contul bugetului de stat, aflat la dispozitia si discretia clasei politicie.

    Raspunde
  2. Bravo Guvernului in sfarsit se misca lucrurile spre bine!

    Raspunde
  3. Felicitari Dlui Caprar pt activitatea sa

    Raspunde
  4. Intr=adevar fata de 2008 lucrurile merg spre bine. Doamne ajuta!

    Raspunde
  5. Se vede ca tinerii din Guvern si din Parlament iau masuri bune pt tara noastra si au alta mentalitate! Succes in continuare!

    Raspunde
  6. Doamne ajuta dl deputat sa ne dati doar vesti bune! Bravo PSD!

    Raspunde
  7. bai prostie umana,macar lasa timp intre comentarii.nu linge asa des ca se prinde lumea

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.