Dorel Căprar: „Profesorii primesc 150 de euro pentru dezvoltare personală”

Dorel Căprar: „Profesorii primesc 150 de euro pentru dezvoltare personală”

Guvernul plăteşte profesorilor şi personalului didactic auxiliar o subvenţie de 150 de euro, din fonduri europene, a anunţat deputatul Dorel Căprar într-o conferinţă de presă.

Este vorba despre continuarea unui proiect mai vechi, prin care profesorii primeau 100 de euro pentru a-şi cumpăra cărţi. Acest drept a fost anulat, dar în urma discuţiilor cu sindicatele este continuat într-o formă nouă iar proiectul pentru dezvoltarea profesională a personalului didactic a primit o finanţare de 50 de milioane de euro.

„Noul proiect are mai multe avantaje pentru profesori. În primul rând, suma alocată fiecărui profesor creşte cu 50%, de la 100 de euro la 150 de euro. În al doilea rând, profesorii nu mai au condiţionarea strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi. Este o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice, cărţi, participare la cursuri, conferinţe. Fiecare cadru didactic face scrie un simplu raport în care arată cum a folosit banii. Sumele vor fi plătite de către şcoli şi universităţi beneficiarilor. Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, de această subvenţie vor beneficia aproximativ 300 de mii de persoane, personal didactic, preuniversitar şi universitar. Guvernul Ponta consideră că învăţământul este o prioritate iar o componentă importantă a sistemului de învăţământ sunt cadrele didactice. Vom reuşi să ridicăm standardele în educaţie doar dacă vom atrage în sistem oameni bine pregătiţi, pe care să îi putem recompensa. Banii pentru dezvoltare personală fac parte din acest efort de a asigura cadrelor didactice venituri suplimentare, care de această dată merg spre cheltuielile necesare desfăşurării activităţii didactice. Mai avem multe de făcut pentru profesori, dar trebuie să remarcăm eforturile constante depuse pentru a-i sprijini. Reamintesc că Guvernul Ponta a reîntregit salariile profesorilor, a majorat cu 10% salariile profesorilor debutanţi şi a făcut eforturi pentru plata banilor câştigaţi de profesori în instanţele de judecată”, a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad.

  1. Mda… si o sa cumpere la fel ca pana acum: aia cu bani de la zara si aia fara bani de la kaufland. cartile tot pe ultimul loc o sa fie si scoala tot tampiti o sa scoata!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.