Dorel Căprar: „Sper ca măsura reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale să fie aplicată de la 1 iulie”

Guvernul Ponta negociază cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială şi reprezentanţii Comisiei Europene reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, a anunţat deputatul Dorel Căpar într-un comunicat de presă.

„Reducerea contribuţiei la fondul de sănătate pentru angajatori este prioritatea Guvernului Ponta. Nu doar pentru că este o promisiune importantă a USL, ci pentru că este o măsură care sprijină mediul economic şi poate încuraja crearea de noi locuri de muncă. Pentru a finanţa reducerea CAS, Guvernul nu ia în calcul negocierea cu FMI a lărgirii bazei de impozitare. Gradul de colectare a impozitelor şi taxelor a crescut în primele 4 luni din 2014, faţă de aceeaşi perioadă din 2013, cu 5,7%, ceea ce permite abordarea cu optimism a scăderii impozitelor. Guvernul Ponta vrea să valorifice parcursul economic pozitiv de până acum: România are cea mai mare creştere economică din UE la început de 2014. Investiţiile străine directe au totalizat în primul trimestru 570 milioane euro, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut. O altă măsură extrem de importantă promovată de Guvern este scutirea companiilor de la plata impozitului pe profitul reinvestit – măsură va intra în vigoare de pe 1 iulie. În plus, Guvernul Ponta a eliminat şi comasat 92 de taxe şi tarife nefiscale. Cred că este pentru prima dată în ultimii foarte mulţi ani când un guvern are curajul de a gândi o reducere semnificativă a impozitelor aplicate mediului economic. Cei care ne numesc în batjocură socialişti nu au avut acest curaj, au vorbit despre măsuri de dreapta şi despre mediul privat, în timp ce au impus majorări de taxe, cum ar fi majorarea TVA. Cred că dovedim din nou seriozitate, promovăm o guvernare echilibrată, în măsură să protejeze categoriile sociale vulnerabile şi în acelaşi timp să gândească şi să aplice măsuri care ajută mediul privat. Sper ca măsura reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale să fie aplicată de la 1 iulie şi să ajute la obiectivul asumat de Guvernul Ponta, acela de a crea până în 2016 un milion de noi locuri de muncă”, a precizat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

 

  1. pe planeta voastra 4 iunie, 2014, 4:24 pm

    Pe planeta noastra saracia este mai mare decat in plina criza, faptul ca niste firme mari au avantaje tot mai multe nu implica cresterea calitatii vietii și a nivelului de trai al majoritatii populatiei.
    Impunerea cu sila a monopolului casei de sanatate lipseste de eficienta contributiile obligatorii catre aceasta si pune majoritatea populatiei in situatia de a se umili, pe bani ei si nu putini, la prestatorii de servicii medicale.
    Daca contributiile pe munca au fost de 48% acuma se reduc la cca.44%. Tot exagerat, tot o jecmaneala de 1/2 din munca oamenilor, jecmaneala pentru care acestia nu primesc NICIUN serviciu public de calitate.
    Pe planeta noastra noi tot vaci de muls am ramas, vaci la care le arunci in fata in scarba, un balot de paie si si alea putrezite.
    Dar, da, pentru ca in Romania sunt multi cu profil de vaci, discursul populist a lui Caprar este unul valabil. Pentru aceia care vor sa poata sa traiasca din munca lor, pentru cei care vor pentru banii dati sa primeasca servicii corespunzatoare, nu, Caprar este pe alta planeta.

    Raspunde
  2. Este o masura buna care va incuraja angajatorii!

    Raspunde
  3. Felicitari Guvernului Ponta pt tot ce face, spre deosebire de cei dinainte care chipurile erau de dreapta si nu au luat nicio masura buna.

    Raspunde
  4. Ma bucur ca Aradul este reprezentat atat de bine in Parlament de dl Dorel Caprar, ii doresc multa putere de munca!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.