Dorel Căprar: „Unii politicieni induc temeri neadevărate în rândul oamenilor”

Dorel Căprar: „Unii politicieni induc temeri neadevărate în rândul oamenilor”

Deputatul Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, faptul că în opinia sa creşterea economică trebuie să se resimtă în viaţa românilor.

Potrivit deputatului, guvernul condus de Victor Ponta a operat miercuri cea de-a treia rectificare bugetară din acest an, din nou o rectificare bugetară pozitivă, bazată pe creşterea economică din anul curent şi pe gradul sporit de colectare a veniturilor la bugetul statului.

Căprar a mai afirmat că, datorită faptului că Executivul a reuşit să aducă mai mulţi bani la buget, s-a înregistrat un excedent bugetar care a permis plata unor datorii care ar fi grevat bugetul de anul viitor.

„Creşterea economică trebuie să se resimtă în viaţa românilor, iar Guvernul Ponta are o atitudine corectă faţă de oameni prin hotărârea de a plăti acum banii ce trebuiau daţi înapoi în cursul anului 2015, reprezentând drepturi câştigate de către profesori şi alţi bugetari, prin sentinţe judecătoreşti împotriva tăierilor operate pe timpul guvernului Boc”, a declarat deputatul Dorel Căprar.

În continuare, acesta a susţinut că nu vor exista probleme nici cu plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, numai judeţului Arad fiindu-i repartizată suma de 7,7 milioane de lei.

De asemenea este important că Guvernul ajută şi administraţiile locale iar acestea vor încheia anul fără arierate, măsură care va ajuta atât primăriile cât şi agenţii economici care au lucrat pentru acestea dar nu au încasat până acum contravaloarea lucrărilor.

„Au fost alocate sume importante de bani în acest sens, fără a se ţine seamă de culoarea politică a administraţiilor care vor beneficia de aceste sume, o linie pe care Guvernul Ponta a respectat-o începând cu anul 2012. Spre exemplu, în judeţul Arad au fost alocate 2,12750 milioane lei pentru Primăria Nădlac, respectiv 1,695 milioane lei Primăriei Zăbrani, ambele conduse de primari PDL. Din păcate, guvernele PDL nu au respectat acest principiu iar obiceiul politicienilor (democrat)-liberali de a aloca bani în funcţie de criterii politice se manifestă în continuare la nivelul judeţului Arad”, a arătat Dorel Căprar.

Deputatul susţine că măsurile luate în cadrul rectificării bugetare nu vor determina creşteri de taxe şi impozite pe parcursul anului 2015, premierul Victor Ponta subliniind de fiecare dată faptul acest lucru. Mai mult, tot ceea ce Victor Ponta a spus chiar şi înainte de campania alegerile prezidenţiale se adevereşte, în sensul că bugetul pe 2015 cuprinde toate măsurile pozitive luate deja, precum: scăderea CAS, TVA redus la pâine, neimpozitarea profitului reinvestit, indexarea pensiilor cu 5 procente de la 1 ianuarie, dublarea alocaţiilor pentru copiii proveniţi din familii sărace, toate acestea pe lângă măsurile adoptate în cadrul ultimei rectificări.

„Este păcat că, în continuare, unii politicieni induc temeri neadevărate în rândul oamenilor, temeri care se dovedesc doar răutăţi politice. Sunt convins că, în măsura posibilităţilor, Guvernul Ponta va introduce anul viitor şi alte măsuri de natură să stimuleze economia şi consumul, să ajute persoanele în nevoie şi primăriile care se confruntă cu probleme financiare”, a încheiat deputatul Dorel Căprar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.