DOVEZI INCREDIBILE ale faptului că Pământul este gol pe dinăuntru, dar LOCUIT!

DOVEZI INCREDIBILE ale faptului că Pământul este gol pe dinăuntru, dar LOCUIT!

Interiorul Pământului este complet gol şi este posibil să fie şi locuit, susţine teoria lansată de fizicianul Edmund Halley, potrivit Realitatea.net, care citează Efemeride.ro.

Teoria lui Halley se bazează pe faptul că există variații ale câmpului magnetic terestru, de-a lungul timpului. Fizicianul a sugerat că existau patru sfere concentrice și goale în interiorul planetei Pământ. El credea că interiorul Pământului era populat cu viață și avea o atmosferă luminoasă. Aurora boreală, concluziona el, era de fapt o emanație de gaze radiante din interiorul planetei, care se degajă prin straturile subțiri ale crustei polilor.

În secolul al XVIII-lea, teoria lui Halley a fost adoptată de alți doi faimoși matematicieni, elvețianul Euler și scoțianul Leslie.

Euler a abandonat ideea sferelor concentrice a lui Halley, iar Leslie credea că există două sfere concentrice în interiorul Pământului, fiecare având un soare propriu, pe care el le-a numit Pluto și Proserpina, după zeul grec al lumii subpământene și soția acestuia. Cel mai entuziast susținător al Teoriei Pământului gol a fost americanul Cleves.

Află mai multe pe realitatea.net şi efemeride.ro!

Foto: wikimedia.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.