Drumul care leagă localitățile Pecica și Turnu va fi reabilitat

Drumul care leagă localitățile Pecica și Turnu va fi reabilitat

Consiliul Județean Arad modernizează drumul Turnu – Pecica.

În acest sens, ca un prim pas, consilierii judeţeni au aprobat astăzi documentaţia tehnico-economică, faza Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului judeţean 709J Pecica – Turnu, un tronson în lungime de 9,125 km. Din excedentul bugetar au fost alocate astăzi 7 milioane lei,  din valoarea totală de 19,4 milioane lei a investiției.

„În prima fază, s-a dorit accesarea finanţării prin Programul Transfrontalier, dar din cauza schimbărilor intervenite la ghidul de accesare a fondurilor, acest tronson nu a mai putut fi finanţat. Modernizarea acestui drum judeţean face parte din strategia Consiliului Judeţean Arad  de a realiza un drum paralel cu granița de la Nădlac până la Iermata Neagră. După intrarea României în spațiul Schengen acest drum paralel va facilita conexiunea județului cu vestul Europei. Proiectul este parte a strategiei Consiliului Judeţean Arad de creare a unor poli alternativi de dezvoltare a județului”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea (foto).

  1. Din nou o veste trista pentru CIUMA ROSIE, la terminarea lucrarii, lasati- i sa taie panglica.Astept sa primiti aprobare sa preluati si terminarea PASAJELOR.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.