„Drumul”. Din Maramureş, prin Cadrilater, până în Aradul Nou (FOTO)

„Drumul”. Din Maramureş, prin Cadrilater, până în Aradul Nou (FOTO)

Ionel Costin a lansat miercuri, la Port Arthur, „Drumul” – o carte document care prezintă povestea românilor refugiaţi din Maramureşul rămas în afara graniţelor ţării.

Ajunşi în Regat şi trimişi să se stabilească în Cadrilater, au fost nevoiţi, în 1940, să lase iar totul în urmă, ajungând într-un final în Aradul Nou. Printre cei care au suferit acest calvar s-a aflat şi bunicul autorului – de aici şi acurateţea descrierii acelor evenimente, povestite nepotului chiar de personajul principal al naraţiunii.

Ionel Costin, care nu este la prima carte scrisă, s-a bucurat de prezenţa a numeroşi prieteni la lansare, oameni de cultură, foste glorii ale UTA-ei (o altă dragoste a lui Ionel), jurnalişti, colegi de serviciu etc.

Au prezentat Ioan Matiuţ, directorul Editurii MIRADOR, şi Vasile Dan, preşedintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor.

„Cartea evocă o perioadă tristă din istoria României, cu pierderi de teritorii, evenimente dramatice trăite şi de cei din familia mea care astăzi nu mai sunt”, a rezumat Ionel Costin cele povestite în „Drumul”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.