Drumurile judeţene intră în REPARAŢII. Peste cinci luni va fi gata şi Drumul Vinului

Drumurile judeţene intră în REPARAŢII. Peste cinci luni va fi gata şi Drumul Vinului

Judeţul Arad se va bucura, peste cinci luni, de infrastructură modernă de transport pe una din porţiunile judeţene cele mai importante: Drumul Vinului.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a semnat astăzi, contractul pentru finalizarea lucrărilor la proiectul „Drumul Vinului – Păuliş – Ghioroc – Covăsânţ – Şiria“. Valoarea lucrărilor rămase de executat este 7,9 milioane de lei. Contractul a fost semnat cu firma SC Sylc Con Trans SRL, termenul de execuţie fiind de cinci luni.

În momentul de faţă, mai sunt de efectuat o serie de lucrări, între care: lucrări de reabilitare pe DJ 708B în comuna Păuliş şi în comuna Şiria, lucrări de reabilitare pe DJ 708 C, în localităţile Sâmbăteni şi Ghioroc, finalizarea a trei poduri în localităţile Cuvin, Covăsînţ şi Şiria, turnarea unui strat de uzură pe un tronson de 5,3 km de drum în localitatea Ghioroc şi finalizarea pasajului din localitatea Ghioroc, unde este prevăzută şi schimbarea căii de rulare a tramvaielor. Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a precizat:Există toate şansele ca, prin acest proiect, să dezgropăm comoara din Podgoria Aradului, adică să relansăm industria vini-viticolă din zonă. Podgoria Aradului este o regiune cu vechi preocupări în domeniul creşterii viţei-devie şi a preparării vinului. Trebuie să putem valorifica întregul ei potenţial. Sunt încrezător că aceasta va deveni, în câţiva ani, un loc excelent pentru afaceri. De asemenea, drumul va facilita accesul la o zonă remarcabilă din punct de vedere turistic. Este vorba despre o legătură mai scurtă la staţiunea balneo-climaterică de la Lipova, dar şi la importante obiective turistice, cum ar fi: Mănăstirea şi Biserica de pelerinaj „Maria Radna”, Cetatea Şiria, Biserica ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, Bazarul Turcesc, Cetatea Şoimoş, Biserica „Buna Vestire”, Mănăstirea cu schitul de la Feredeu, Lacul Ghioroc, Muzeul Viei şi Vinului, tabăra de elevi de la Căsoaia”.

Tot astăzi, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a semnat şi cele cinci acorduri cadru referitoare la reabilitarea şi întreţinerea reţelei de drumuri judeţene asfaltate.

În acest sens, reţeaua de drumuri a fost împărţită în cinci sectoare, respectiv: Arad, Criş, Ineu, Sebiş şi Lipova. Firmele câştigătoare sunt SC Sylc Con Trans SRL, SC Axela Construcţii SRL şi SC Tehnodomus SRL. Durata maximă a acordului este de 48 de luni, iar valoarea maximă a lucrărilor este de 20.156.970,16 lei, fără TVA. „Semnarea acestor cinci contracte, astăzi, arată determinarea noastră de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii rutiere a întregului judeţ. Beneficiile pentru arădeni şi pentru persoanele care tranzitează judeţul se vor putea vedea în scurt timp, prin creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile judeţene. Ne bucură faptul că aceste firme sunt locale şi sunt convins că vor realiza lucrări de calitate”.

Lucrările care se vor executa sunt următoarele: repararea cu mixtură asfaltică la cald (plombări) a degradărilor apărute în carosabil, întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin stropiri succesive cu utilaj special şi asanarea suprafeţelor burduşite.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.