Dubai, o destinație de vis. CARE este REGIMUL de călătorie pentru ROMÂNI

Dubai, o destinație de vis. CARE este REGIMUL de călătorie pentru ROMÂNI

Emiratele Arabe Unite, dominate de o peisagistică spectaculoasă, dar și contrastantă, este o țară formată din șapte emirate suverane, cele mai importante fiind Dubai si Abu Dhabi.

Dubaiul, situat în Golful Persic, este considerat perla Emiratelor Arabe Unite şi una dintre cele mai uimitoare metropole din secolul 21. Acest oraș a devenit o destinație turistică mult râvnită de români și nu întâmplător: este plin de farmec, trăiește pentru a atrage atenția.

Orașul răspunde celor mai îndrăznețe vise, tratându-și fiecare vizitator ca pe un adevărat VIP.

Regimul de călătorie în Dubai pentru cetăţenii români

Potrivit Acordului dintre Uniunea Europeană şi Emiratele Arabe Unite privind scutirea de vize de scurtă şedere, intrat în vigoare la data de 6 mai 2015, cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în acest stat. Prelungirea dreptului de ședere se obține de la Departamentele/Direcțiile Generale pentru Imigrări din capitala fiecărui emirat înainte de expirarea dreptului de ședere atribuit la intrarea pe teritoriul emiratez. Nerespectarea dreptului de ședere acordat se penalizează cu amendă de 100 AED/zi de depășire a dreptului de ședere.

Cetățenii români, care doresc să călătorească în Emiratele Arabe Unite, sunt sfătuiți să evite utilizarea paşaportului temporar, întrucât poliţia de frontieră locală nu permite intrarea pe teritoriul acestei ţări a titularilor acestui tip de paşaport, chiar şi în condiţiile existenţei unei vize de intrare valabile.

De asemenea, este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o companie emirateză, fie printr-o companie din străinătate. Toate documentele de călătorie folosite de cetăţenii români pentru deplasarea în Emiratele Arabe Unite trebuie să aibă o valabilitate de minimum şase luni de la data intrării pe teritoriul emiratez.

Adresa Ambasadei Emiratelor Arabe Unite este:

Bucureşti, Aleea Modrogan nr. 4, sector 1

telefon: (0040-21) 231.76.76, fax: (0040-21) 231.55.88

e-mail: amb@uaeembassy.ro, http://uae-embassy.ae/Embassies/ro .

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.