„E ca şi cum ai pune barieră pe Horia!” – afirmă Ciprian Luca despre TARIFUL de acces în zona teraselor de la Ştrandul Neptun

„E ca şi cum ai pune barieră pe Horia!” – afirmă Ciprian Luca despre TARIFUL de acces în zona teraselor de la Ştrandul Neptun

Ciprian Luca, viitor candidat la Primăria Municipiului Arad, a luat poziţie vizavi de creşterea tarifelor de intrare la Ştrandul Neptun, majorare stabilită în şedinţa de săptămâna aceasta a Consiliului Local Municipal.

„Mi se pare normal ca în zona bazinelor să se plătească o taxă, dar una rezonabilă, iar administrarea acelei zone să fie făcută de un serviciu al Primăriei, nu de SC Recons SA, care e plătitoare de TVA. Tarifele ar fi fost mai mici, pentru că Primăria nu e plătitoare de TVA. Deci ar fi fost un lucru în beneficiul populaţiei”, a declarat Ciprian Luca.

Legat de tariful de acces în zona comercială (a teraselor), fostul deputat Ciprian Luca este de părere că acesta este perceput ilegal. „Greşeala Primăriei porneşte din 2004, când au fost semnate 24 de contracte de concesiune pentru spaţiile comerciale şi peste 100 de contracte în ceea ce priveşte căsuţele. Contractele de concesiune au fost semnate de Gheorghe Falcă, mai puţin două, în cazul Raţio Beach şi Corleone, dar instanţa a hotărât că şi acelea trebuie semnate. Din acel moment s-a intrat sub incidenţa art. 44 din Constituţie, care prevede că proprietatea privată este garantată şi ocrotită de lege în mod egal, indiferent de titular. Iar articolul 45 prevede accesul liber al persoanelor la o activitate economică, garantează libera iniţiativă. Având în vedere aceste aspecte, conform concesiunilor semnate de Primărie cu proprietarii teraselor, la ştrand ne aflăm ca şi pe orice altă stradă din municipiul Arad, unde nu poţi îngrădi accesul proprietarilor. E aceeaşi situaţie”, a spus Ciprian Luca. Acesta spune că ceea ce se întâmplă la ştrand este ilegal, pentru că „e ca şi cum ai pune barieră pe strada Horia!”

„Părerea mea este că hotărârea Consiliului Local Municipal este ilegală. În acea zonă nu trebuie pusă nici o taxă”, a concluzionat Ciprian Luca.

În plus, acesta s-a declarat consternat de atitudinea primarului Gheorghe Falcă, edilul afirmând că este ferm convins că soluţia cea mai bună este anularea respectivelor contracte de concesiune (încheiate pe o perioadă de 49 de ani!). „Dacă domnul primar ar cunoaşte legea, ar şti că astfel de contracte nu se pot desface decât într-un singur mod: în caz de interes naţional. Or, eu nu văd nici un interes naţional aici”, a spus Ciprian Luca.

Acesta a afirmat că a existat, încă de la început, un blat între PNL şi PSD în ceea ce priveşte tarifele de la ştrand, dar că, din motive de imagine, cei doi consilieri ai PSD şi-au retras sprijinul. Oricum, susţine Ciprian Luca, s-a văzut că proiectul de hotărâre a trecut în Consiliul Local Municipal tot cu ajutorul unui consilier aliat al PSD: Lia Ardelean, reprezentant al PC.

  1. s-a trezit si Cipri Luca! asta pe cine mai reprezinta??

    Raspunde
  2. Asta ,adică Preotul ,pastorul , pocăitul , ortodoxul,reformatul , ca nici el nu mai știe din ce religie face parte , vrea la Primaria Arad ????:)))) Alah sau Mahomed sa ne ferească de rău!Buda sa l ocrotească pe acest muritor ! Cipri ??!! Primăria nu e biserica!!!

    Raspunde
  3. Iacata-l si pe vitalarul asta stroboscoposo-pd-isto-psd-isto-stingist, asta-i cel mai bun dintre tati atunci cand ii sangur pa mirische.

    Raspunde
  4. nu ca n-ar avea dreptate amu 🙂

    Raspunde
  5. Pai da, pe strada Horia este o bariera ilegala la intrarea in parcarea de la Hotel Central care nu stiu prin ce metoda a intrat in posesie. E interesant de facut un articol pe aceasta tema!

    Raspunde
  6. Bine ca il bagati in seama pe papagalul asta trasesit!!! Rusine, newsar!

    Raspunde
  7. Postaci de seviciu la datorie !!! Se vede de la o posta pt cine lucreaza fiecare !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.