E OFICIAL! Care este locația FINALĂ pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri, votată în UNANIMITATE de consilierii locali

E OFICIAL! Care este locația FINALĂ pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri, votată în UNANIMITATE de consilierii locali

Consiliul Local Municipal Arad a aprobat, în unanimitate, amplasarea monumentului Marii Uniri în vecinătatea Consiliului Județean Arad.

Votul din CLM este unul extrem de important, având în vedere faptul că luni, 16 aprilie, expira termenul limită impus de Ministerul Culturii pentru stabilirea unei locații, Aradul fiind la un pas să piardă acest monument, spun cei de la PSD.

„Este o zi mare pentru Arad, pentru arădeni, și vreau să le mulțumesc tuturor consilierilor municipali, care au dovedit că pot lăsa deoparte jocurile politice, atunci când la mijloc e interesul Aradului. Iată că, atunci când se dorește, Puterea și Opoziția se pot pune împreună la masă pentru a rezolva problemele importante ale Aradului. PSD a acceptat ideea primarului Gheorghe Falcă, de a schimba amplasamentul monumentului, care inițial era Lacul Pădurice. Am acceptat și noua locație, lângă Consiliul Județean Arad, ba mai mult, am și întocmit un proiect de hotărâre în acest sens, proiect care astăzi a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali, indiferent de culoarea politică. Deci, se poate, atunci când orgoliile sunt lăsate deoparte. Din păcate, dacă pentru arădeni este o zi mare, pentru primarul Falcă observ că e o zi tristă. Nici măcar nu a avut bunul simț să participe la această ședință, la care a asistat și prefectul Florentina Horgea, pentru a da un semnal din partea Guvernului României, care susține în totalitate amplasarea acestui monument în Arad”, spune Adrian Todor, deputat al PSD.

„Nu înțeleg atitudinea primarului Gheorghe Falcă, cel care în permanență s-a opus amplasării acestui monument, bineînțeles, nu direct, ci prin tertipuri care-i sunt specifice, încercând mai întâi să-l mute în Piața Catedralei, când avea interes acolo, apoi lângă CJA, apoi a cerut ca Ministerul Culturii să suporte investiția și așa mai departe. Domnul Falcă se bate cu pumnul în piept că e moț de la Brad, dar face de rușine Țara Moților prin atitudinea antiromânească pe care o afișează în problema monumentului Marii Uniri și prin faptul că face eforturi de a boicota sărbătorirea cum se cuvine a Centenarului, la Arad. Am auzit în ultimele zile diferite variante cu privire la motivele care stau la baza atitudinii primarului Falcă. Se vorbește, printre altele, de un troc cu cei de la UDMR, cărora Falcă le-ar fi promis că la Arad nu se va ridica un astfel de monument, iar în schimb va primi în continuare susținere în CLM și CJA. Nu vreau să cred că domnul Falcă a putut să coboare atât de jos, încât să pună interesul personal, interesul de partid, mai presus de interesul Aradului și al arădenilor. Atitudinea de astăzi, îmi dă însă de gândit. Iar faptul că nu a participat la ședința CLM, mă face să cred că în spatele acestei opoziții se află lucruri necurate, care nu fac cinste funcției de primar pe care o ocupă domnul Falcă. Sperăm că nu pentru mult timp“, declară deputatul social-democrat Adrian Todor.

 

 

  1. Lasand la o parte tampeniile spuse de acest individ , amplasamentul monumentului este foarte bun , sper ca zona din jurul lui sa fie amenajata cum trebuie , acea cladire apartinand artistilor plastici sa dispara pt. ca arata ca o cladire parasita si strica tot aspectul zonei . Ar trebui ca sa se faca ceva si cu casa sindicatelor care de multi ani nu a mai fost renovata .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.