Reprezentanții CSM Arad au obţinut titlul de CAMPIONI la înot. Au doborât recordurile naționale (GALERIE FOTO)

Reprezentanții CSM Arad au obţinut titlul de CAMPIONI la înot. Au doborât recordurile naționale (GALERIE FOTO)

Prima ediţie de Campionat Naţional de Înot Masters la care au participat înotătorii CSM Arad a fost un real succes. Iar înotul poate fi practicat cu succes şi la vârste înaintate!

Ne-au dovedit-o Stoenescu Emil, în vârstă de 88 de ani, decanul de vârstă al concurenţilor la masculin, şi Anca Mitrofan, în vârstă de 72 de ani, cea mai vârstnică concurentă la feminin. Sănătatea se îmbină astfel armonios cu rezultatele competiţionale.

În fosta capitală a Ţării Româneşti, Târgovişte, înotătorii Masters ai CSM Arad au obținut nu mai puţin de 18 medalii la probele individuale şi trei clasări pe podium la probele de ştafetă.

Astfel, Cristian Stertl a obţinut patru medalii de aur la probele de 50 m liber, 100 m liber, 50 m fluture şi 100 m bras. Botezatu Honoriu a reuşit să scoată din apă trei medalii de aur la probele de 50 m spate, 100 m spate, 50 m fluture şi o medalie de bronz la 50 m liber. Cristian Pintican şi-a adjudecat medalia de aur la 100 m spate şi trei medalii de argint la 50 m spate, 100 m liber şi 50 m liber. Martin Liptak, căpitanul echipei, a cucerit două medalii de aur la 200 m mixt şi 400 m liber şi o medalie de argint la 50 m bras, Norbert Rusu a obţinut două medalii de bronz la 400 m liber şi 100 m bras iar Csaba Nagy a obţinut o medalie de bronz la 50 m fluture. Rezultate notabile au obţinut Romeo Damian, un loc 4 la 400 m liber şi Mladin Cristian, trei locuri 5 la probele de 100 m spate, 200 m mixt şi 400 m liber.

La ştafeta de 4X50 m liber, în componenţa Cristian Pintican, Honoriu Botezatu, Csaba Nagy şi Cristian Stertl, echipa CSM Arad a obţinut titlul de campioană naţională (şi record naţional) iar ştafeta de 4X50 m mixt, în componenţa Honoriu Botezatu, Martin Liptak, Cristian Stertl şi Cristian Pintican, a obţinut de asemenrea titlul naţional (record naţional). Ştafeta de 4X50 m mixt, în componenţa Cristian Mladin, Norbert Rusu, Csaba Nagy şi Romeo Damian, a obţinut locul 3 naţional.

Mai mult decât atât, Cristian Stertl a doborât trei recorduri naţionale la 50 m liber, 100 m liber şi 50 m fluture. Botezatu Honoriu a doborât trei recorduri naţionale la 50 m spate, 100 m spate şi 50 m fluture iar Martin Liptak a doborât doua recorduri naţionale la 200 m mixt şi 400 m liber. Toţi înotătorii CSM Arad au ajuns pe podium, pentru ei urmând în luna august o probă de foc,un vis frumos numit Campionatele Mondiale de Înot Masters de la Budapesta.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.