Editura Casa Româno – Chineză a scos capul în lumea bună a cărţilor

Editura Casa Româno – Chineză a scos capul în lumea bună a cărţilor

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, președintele filialei arădene a Casei Româno – Chineze, și poetul și editorul Ioan Matiuț au prezentat într-o conferință de presă primii pași pe care i-a făcut Editura Casa Româno – Chineză din Arad.

Potrivit acestora, editura Casa Româno – Chineză a fost înfiinţată şi înregistrată la Biblioteca Naţională a României la începutul lunii noiembrie a acestui an.

Proiectul editorial cuprinde traduceri din şi în limba chineză dar şi cărţi de literatură, jurnale de călătorie, cărţi educaţionale, tehnice, medicale, juridice etc.

În scurtul timp de la înfiinţare, s-a reuşit editarea şi tipărirea cărţii de poezie „toate acestea”, a autorului Ioan Matiuţ, tradusă în limba chineză.

Astfel, editura şi-a putut face prezenţa în lumea bună a cărţilor, la Târgul de carte GAUDEAMUS, desfăşurat la Bucureşti în perioada 16 – 20 noiembrie 2016, unde a avut parte de o primire generoasă şi prietenoasă la standul Chinei (invitata de onoare a târgului), cu promisiuni reale de deschidere spre piaţa de carte din China.

Deocamdată, foarte tânăra editură a fost pe stand cu „toate acestea” şi alte două cărţi apărute sub patronajul Casei Româno – Chineze Filiala Arad: „ARAD – album monografic”, ediţie în limbile română, engleză şi chineză,  şi „Medicină tradiţională chineză”, autor Liao Youn.

De remarcat, că fără sprijinul şi implicarea excepţională a preşedintelui Casei Româno – Chineze – Filiala Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, toate acestea nu ar fi fost posibile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.