EFECTUL PERICULOS al EMISIUNILOR CULINARE asupra sănătăţii

EFECTUL PERICULOS al EMISIUNILOR CULINARE asupra sănătăţii

Cu toții ne uităm la emisiuni culinare pentru a vedea ce mai gătește un master chef sau pentru a ne inspira în propria bucătărie. Fanii concursurilor culinare televizate, însă, se pot îngrășa după ce se uită la astfel de emisiuni, arată un studiu american care s-a ocupat de efectele concursurilor culinare asupra greutății telespectatorilor, relatează 20minutes.ch.

Explicația este simplă. Smântâna, untul, uleiul sunt elemente de bază cu care se lucrează la concursurile culinare pentru că produsele trebuie să fie gustoase. Numai că rețetele pe care le prepară concurenții pot avea repercusiuni directe asupra telespectatorilor, care fac și ei acasă felurile de mâncare pregătite la concurs. Conform studiului american, cei care se uită la astfel de emisiuni și se inspiră din ele în pregătirea meselor se îngrașă mai mult decât ceilalți. Ei cântăresc în medie cu 5 kilograme mai mult din cauza sării și grăsimilor din mâncare.

Medicul endocrinolog și diabetolog Jean-Michel Borys afirmă că studiul este relativ corect, fiind realizat pe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, perioadă a vieții în care tinerii se îngrașă frecvent.

Medicul adaugă totuși că emisiunile culinare televizate sunt un lucru bun fiindcă îi fac pe telespectatori să își dorească să mănânce și să creeze lucruri noi. „Emisiunile îi învață să își diversifice felurile de mâncare și să încerce tehnici noi. În plus, oferă o imagine bună a gătitului, făcându-ne să punem capăt aservirii femeii, pentru care șorțul ar fi un accesoriu inevitabil”, mai spune Borys.

Foto: ciachef.edu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.