Elevi ţinuţi ÎN FRIG şi CURSURI SUSPENDATE la o şcoală din Arad

Elevi ţinuţi ÎN FRIG şi CURSURI SUSPENDATE la o şcoală din Arad

Părinţii elevilor de la şcoala cu clasele V – IX de pe strada Posada, parte a Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” – cea mai veche școală din Arad, cu aproape 300 de ani de existență –, sunt revoltaţi după ce copiii lor au fost ţinuţi să înveţe în frig zile la rând.

În săptămâna care se încheie, elevii au fost trimişi mai repede acasă de la ore, ca să nu mai stea în frig, iar vineri cursurile au fost suspendate pe tot parcursul zilei.

Pentru că încercările noastre repetate de a contacta conducerea şcolii s-au soldat cu un eşec, directorul instituţiei nerăspunzând la telefon, ne-am adresat Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, pentru a vedea care este situaţia în unitatea de învăţământ de pe strada Posada.

„În urmă cu o săptămână, centrala termică din clădirea de pe Posada s-a defectat. Conducerea unităţii a sesizat Primăria, la faţa locului fiind trimisă o comisie care a verificat despre ce este vorba. S-a stabilit că trebuia înlocuită o piesă. Aceasta a fost comandată, însă atunci când a fost livrată s-a constatat că nu era cea potrivită, astfel încât a trebuit solicitată o altă piesă, care a ajuns în cursul zilei de joi. Vineri, centrala a intrat în reparaţii”, a declarat inspectorul şcolar Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Elevii urmează să recupereze orele pierdute, a mai declarat inspectorul şcolar.

Părinţii copiilor insistă însă asupra situaţiei de la şcoală, întrebându-se ce rol mai are Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din moment ce a trebuit să vină o comisie de la Primărie pentru a face constatări şi a comanda o piesă de schimb. Mai mult decât atât, oamenii întreabă cine este vinovat pentru comanda unei piese nepotrivite, care a cauzat o întârziere în ceea ce priveşte repunerea în funcţiune a centralei. Sunt întrebări care, cel mai probabil, vor rămâne fără răspuns…

  1. Unele precizari la textul articolului:
    „Părinţii elevilor de la şcoala cu clasele V – IX de pe strada Posada, parte a Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” … sunt revoltaţi după ce copiii lor au fost ţinuţi să înveţe în frig zile la rând.
    Precizare: Chiar in ziua in care s-a oprit centrala si nu a putut fi reparata (legislatia muncii prevede un minim de conditii de munca), cursurile au fost suspendate si copiii au plecat acasa la ora 11. Copiii NU au avut de suferit inutil – nicidecum „zile în şir”. A doua zi oricum scoala a trebuit pregatită pt alegeri si din nou copiii nu au avut de suferit. In clasele mici au fost aeroterme, cu temperatura salii in parametri normali.
    Aţi remarcat corect:
    „În săptămâna care se încheie, elevii au fost trimişi mai repede acasă de la ore, ca să nu mai stea în frig, iar vineri cursurile au fost suspendate pe tot parcursul zilei.”
    In ceea ce priveste urmatoarele:
    „Pentru că încercările noastre repetate de a contacta conducerea şcolii s-au soldat cu un eşec, directorul instituţiei nerăspunzând la telefon, …”
    … există şi soluţii alternative:
    La secretariat se afla permanenta (la 0257-286402) iar ambii directori adjuncti au fost prezenti. D-a director lipseste din scoala, participa la un demers in alta localitate, nu poate raspunde la telefon.
    In fine:
    „Părinţii copiilor insistă însă asupra situaţiei de la şcoală, întrebându-se ce rol mai are Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din moment ce a trebuit să vină o comisie de la Primărie pentru a face constatări şi a comanda o piesă de schimb. Mai mult decât atât, oamenii întreabă cine este vinovat pentru comanda unei piese nepotrivite, care a cauzat o întârziere în ceea ce priveşte repunerea în funcţiune a centralei. Sunt întrebări care, cel mai probabil, vor rămâne fără răspuns …”
    La care va precizam ca imediat s-a intrunit Consiliul de administratie pentru a gasi operativ solutii. Dar CA nu se pricepe la cazane de încălzire şi nu e treaba membrilor să repare centrale. Din moment ce cladirea apartine administratiei publice locale, e si normal ca directia tehnica a Primariei sa se implice in rezolvarea situatiei. Iar chestiunea cu piesa nepotrivita … mda, mai avem un pic pana cand treburile functioneaza bine si normal. Dar poate că nu va mai dura atât de mult … 🙂
    Mai in glumă, mai în serios: păţanie de Haloween.
    Michael Szellner, membru CA la LTAMG

    Raspunde
    • Vezi domnule Michael parintii copiilor sunt revoltati pt.ca elevii au fost tinuti in frig aproape o sapt.ca este normal ca si parinte sa judeci asa…dar ceeace ma dispera pe mine este ca dupa atatea suspendari de cursuri si lipsiri ale profesorilor de la ore (gen d-na de matematica) copii ajung a scrie literar ca si tine…sau nu promoveaza la BAC. …cunosti detalii. Daca membrii cosiliului de adm. ar venii in scoala sa vada problemele de acolo ar sesiza ca nici o scoala nu are la salile de clasa usi de apartament toate defecte si stau sa cada pe copii,de cea mai proasta calitate(sigur cineva s-a imbogatit pe tema asta).Curatenia este jalnica,geamurile sunt jogoase ,cu folia pe ele de ceva ani, rezulta ca nu au fost spalate niciodata, calitate NEnemteasca(prietenii din consiliul de adm.stiu de ce…).Parchetul este desfacut in toate clasele,mirosul de mucegai este prezent iar zugraveala …rog cititorii sa mearga sa vada. Cat despre piesa de la centrala apropo spun alti parinti cu vechime in scoala ,ca anual se strica in perioada asta …si uite asa trec anii.Revizia centralei omul gospodar o face vara …d-le Michael. Si eu ca si alti parinti sunt dezamagit ca am dus copilul la scoala asta,am crezut ca daca poarta numele…este scoala lucrului bine facut.Ghinion!

      Raspunde
    • Nu e de gluma asta,doi membrii CA la LTAMG pe care-i cunosc nu sunt in stare sa-si coordoneze o familie…cum pot coordona o scoala? Alta gluma!!!!Chiar as vrea sa stiu.

      Raspunde
  2. dar de profa de mate care lipseste de la ore de ce nu scrieti??

    Raspunde
    • DA ESTE ADEVARAT NU VINE LA ORE CU SAPTAMANA SI ORICE RECLAMATIE A PARINTILOR( GENERATII LA RAND) NU SE REZOLVA DEOARECE… CICA E PRIETENA D-NEI DIRECTOR…sigur au fost in jud.in campanie si atunci.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.