Elevii, încurajaţi de jandarmi SĂ RECLAME faptele antisociale

Elevii, încurajaţi de jandarmi SĂ RECLAME faptele antisociale

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au desfășurat, zilele trecute, acțiuni cu caracter preventiv în rândul elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar. Acestea au avut loc în cadrul proiectului educațional „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Jandarmii arădeni au fost prezenți în școli și licee din municipiul Arad și din orașele Chișineu-Criș, Ineu, Lipova, Pecica și Sebiș, prilej cu care au purtat discuții cu elevii, în scopul prevenirii faptelor de natură contravențională sau infracțională.

În timpul acțiunilor au fost prezentate aspecte ce țin de prevenirea delicvenței juvenile, a violenței în familie și în instituții de învățământ, prevenirea absenteismului școlar și au fost aduse la cunoștință prevederi ale legilor ce sancționează astfel de fapte. S-au purtat, de asemenea, discuții referitoare la prevenirea violenței în sport și pericolul consumului de substanțe interzise.

Elevilor le-a fost comunicat faptul că, atunci când sunt martori ai unor astfel de fapte antisociale, le pot sesiza cadrelor didactice din instituțiile de învățământ sau la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.