Elevii învăţaţi de rutierişti cum să circule în siguranţă

Elevii învăţaţi de rutierişti cum să circule în siguranţă

Poliţiştii din structurile de prevenire, proximitate şi rutieră au desfăşurat aproximativ 200 de activităţi în cadrul programului „Şcoala Altfel”, care s-a desfăşurat pe parcursul acestei săptămâni.
Activităţile dedicate elevilor au fost structurate pe diverse domenii de prevenire şi au avut loc în unităţi de învăţământ.
Temele de prevenire şi informare abordate de poliţişti şi elevi în cadrul acestor acţiuni au fost protejarea patrimoniului, educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteismul, abandonul şcolar, victimizarea sexuală şi violenţa domestică, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori, cariera de poliţist şi voluntar pentru un viitor mai sigur.
Activităţile au fost adaptate celor patru cicluri de învăţământ, respectiv preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.
Poliţiştii arădeni au organizat zilnic întâlniri şi concursuri cu copiii din grădiniţe, şcoli şi licee din  municipiu şi din judeţ, iar poliţiştii rutieri au desfăşurat aplicaţii practice în cadrul cărora elevii  au fost învăţaţi cum trebuie să circule în siguranţă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.