EMOŢIONANT: Ce a povestit alpinistul Zsolt Torok, după o întâlnire întâmplătoare cu Regele Mihai

EMOŢIONANT: Ce a povestit alpinistul Zsolt Torok, după o întâlnire întâmplătoare cu Regele Mihai

Arădeanul Zsolt Torok, unul dintre cei mai buni buni alpinişti din România (dar nu numai), a avut parte de o întâlnire cât se poate de plăcută în aeroportul din Viena, în timp ce aştepta avionul spre Timişoara. La un moment dat, „un domn de înaltă ţinută” s-a aşezat pe scaun, în apropierea sa.

Emoţionat, Zsolt Torok l-a întrebat: „Nu vă supăraţi, dumneavoastră sunteţi Regele României?”

„El, zâmbind, mi-a răspuns că da”, a povestit Zsolt Torok pe pagina sa de Facebook.

Celebrul alpinist arădean a avut numai cuvinte frumoase, emoţionante, la adresa Regelui: „Prima dată m-am întâlnit cu regele al cărui nume părinţii mei îl rosteau în şoaptă, pentru că frica era instalată în noi din cauza sistemului atât de «bun» încât se numea «epoca de aur» şi, mai ales, prima dată am zburat la clasa a II-a, adica la economy class cu un rege”.

România ar fi avut o altă şansă
Zsolt Torok, asemeni multora dintre români, consideră că ţara noastră avea o altă şansă dacă Regele Mihai I era lăsat să vină în România imediat după Revoluţie.

„Totdeauna am fost de partea regelui şi îmi pare rău, foarte rău, că după Revoluţie nu a venit înapoi, adică nu a fost lăsat şi dorit (n.r. – de regimul Iliescu – FSN) să vină înapoi România avea altă şansă şi destin dacă regele se întorcea sau dacă nu era alungat de cei care au făcut cu ţara noastră ce au făcut. Nu de mult îşi sărbătorea ziua de naştere, astfel chiar şi întârziat îi doresc la mulţi ani multă sănătate şi bucuria sentimentului că în România sunt mulţi oameni care se gândesc cu drag la el. Cred că e un sentiment minunat să simţi că eşti apreciat şi iubit de oameni şi eu îi doresc asta.

Odată l-am mai văzut în Arad la teatru, lumea îl aplauda şi cânta în picioare imnul regal «Trăiască regele».

Am rămas impresionat de modestia lui, cum călătorea la economy class şi nu avea nici o problemă cu asta, el întradevăr este un rege iar puterea lui nu stătea şi nu stă în scaunul mai comod şi costisitor ci în ţinută şi puterea interioară. M-am convins de asta”, a scris Zsolt Torok pe Facebook.

Textul a fost însoţit de o fotografie realizată de Regina Ana!

Sursa: Facebook

  1. nici o data gunoaiele nu au apreciat valorile

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.