„Erasmus+ Open Doors” la Universitatea Aurel Vlaicu

„Erasmus+ Open Doors” la Universitatea Aurel Vlaicu

Aproape 100 de studenţi de la toate facultăţile universităţii au participat la activităţile pregătite de Biroul Erasmus+ şi Liga Studenţilor din UAV, din care au aflat despre oportunităţile oferite de mobilităţile de studiu sau de practică derulate în cadrul programului.

Acţiunea a fost destinată promovării programului Erasmus+ în rândul studenţilor săi.

Oportunitate cu beneficii

Prin intermediul unei expoziţii de fotografii făcute pe perioada mobilităţii din semestrul 1 al acestui an universitar, foștii participanți Erasmus+ le-au oferit experiențele lor viitorilor participanți. „Ne bucură că studenţii noştri consideră programul Erasmus+ o oportunitate ce le aduce beneficii atât pe plan profesional, cât și personal. Mobilităţile Erasmus duc la creşterea gradului de internaţionalizare a universităţii noastre şi la o vizibilitatea mai mare în rândul universităţilor europene”, a spus conf. univ. dr. Teodor Cilan, prorectorul UAV.

Tombolă cu premii

Organizatorii evenimentului au oferit şi premii celor prezenţi în sală, în cadrul unei tombole care a cuprins 20 de surprize. De asemenea, a fost organizat şi un concurs cu premii oferite pentru cele mai frumoase fotografii realizate de către studenţi în timpul mobilităţii.

60 de universități din 16 țări

Studenţii UAV pot alege să studieze un semestru sau un an universitar la una din cele 60 de universități partenere din 16 țări europene cu care UAV are încheiate acorduri bilaterale. Valorile granturilor pe care studenții le vor primi pentru a studia în străinătate diferă în funcție de țara de destinație, astfel: 520 de euro/lună pentru țări precum Portugalia, Spania, Germania, Franța, Italia, Cehia și 470 de euro/lună pentru Bulgaria, Ungaria sau Polonia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.