Este femeia CEA MAI BINE PLĂTITĂ din America, dar ascunde un DETALIU ULUITOR!

Este femeia CEA MAI BINE PLĂTITĂ din America, dar ascunde un DETALIU ULUITOR!

Martine Rothblatt trăieşte în America şi este femeia cu cele mai mari câştiguri în rândul directorilor de corporaţii din State, ajungând la 38 milioane dolari. Fondatoarea United Therapeutics câştigă mai bine decât femei mult mai cunoscute din businessul internaţional, cum ar fi şefa Yahoo, Marissa Mayer, nr. 34 pe lista celor mai bine plătiţi CEO din SUA.

Un singur detaliu captează, însă, atenţia tuturor celor care îi află povestea lui Martine Rothblatt: femeia cu salariul cel mai mare din America este de fapt… bărbat!

Doar 5% dintre companiile americane din topul Fortune 500 sunt conduse de femei, iar salariul lor mediu este de 1,6 milioane dolari pe an, cu aprox. 1 milion de dolari sub salariul mediu al bărbaţilor, scrie Huffington Post. Un detaliu şocant  detaliu este însă şocant în ceea ce o priveşte pe. S-a născut în urmă cu 59 de ani, iar 26 de ani mai târziu, pe când era bărbat, Martine s-a căsătorit cu Bina Aspen, cu care a avut patru copii, iar în prezent este… bunică.

După ce a decis să facă operaţia de schimbare de sex, în anii 90, Rothblatt a ajuns celebră prin cartea scrisă ca manifest al libertăţii sexuale, The Apartheid of Sex.

Foto: Youtube

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.