Este un MEDICAMENT BIBLIC și are calităţi excepţionale!

Este un MEDICAMENT BIBLIC și are calităţi excepţionale!

Este dietetic și are calități excepționale.

Uleiul de măsline are calităţi nutriţionale deosebite, lucru datorat grăsimilor mononesaturate pe care le conţine, care influenţează benefic nivelul colesterolului din organism şi joacă un rol esenţial în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Tocmai datorită acestor grăsimi mononesaturate, uleiul de măsline poate fi folosit şi la gătit, nu numai în salate şi preparate neprelucrate termic, cu condiţia să nu depăşească temperatura de 180 C.

Cei peste 20 de polifenoli şi vitamina E din compoziţia anumitor tipuri de uleiuri de măsline fac parte din familia antioxidanţilor şi sunt armele de luptă ale organismului contra radicalilor liberi şi efectelor lor distructive: atacul asupra celulelor, modificarea AND-ului, oxidarea colesterolului. Dintre aceşti polifenoli, doi sunt cu adevărat absorbiţi de organism: hydroxytyrosolul şi tyrosolul. Efectul lor a fost demonstrat de studiul european intitulat Eurolive, care atestă faptul că un consum regulat de ulei de măsline bogat în polifenoli crește nivelul de colesterol bun (HDL) şi scade colesterolul rău (LDL), ceea ce reduce riscul bolilor cardiace.

Gustul uleiului de măsline este și el foarte important, iar polifenolii sunt vinovaţi de gustul amărui. Producătorii combină varietăţile de ulei de măsline, astfel încât să-i păstreze şi calităţile, dar să-i dea şi o savoare deosebită. Eticheta te informează dacă uleiul este extravirgin, adică procesul de fabricaţie este riguros controlat, dar şi dacă produsul respectă criterii gustative stricte.

Contrar aşteptărilor, uleiul de măsline nu este mai dietetic decât altele. El este compus 100% din materii grase şi are 90 de calorii doar într-o lingură. Cu toate acestea, este folosit în regimurile de slăbire pentru modul în care se asociază cu legumele în salate.

Foto: mealandaspiel.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.