Eşti PĂRINTE? Poţi beneficia de STIMULENTUL de INSERŢIE în valoare de 650 lei. Află cum

Eşti PĂRINTE? Poţi beneficia de STIMULENTUL de INSERŢIE în valoare de 650 lei. Află cum

Orice părinte aflat în concediul pentru creşterea copilului poate beneficia de stimulentul de inserţie, care, de la 1 aprilie, va creşte a doua oară în acest an şi va ajunge la suma de 650 de lei.

Persoanele aflate în concediul pentru creșterea copilului, care aleg să revină la serviciu mai repede decât trebuie, pot cere acordarea stimulentului de inserție. Acest drept al părinților este reglementat de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 111/2010.

Oricare dintre părinți poate cere banii

Stimulentul de inserție poate fi cerut de oricare dintre cei doi părinți ai copilului, iar acesta se poate solicita pentru fiecare naștere. Dreptul este acordat, conform actului normativ amintit, în baza unei cereri și a următoarelor acte:

  • actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul ori livretul de familie (originalele și copiile);
  • actele doveditoare care să ateste că, în ultimii doi ani anteriori nașterii copilului, solicitantul a realizat timp de cel puțin 12 luni venituri impozabile;
  • dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
  • orice alte documente care să ateste îndeplinirea condițiilor de eligibilitate (faptul că solicitantul stă în România împreună cu copilul/copiii pentru care cere banii).

Sursa: Avocatnet.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.