Ești pasionat de cultura chineză? Înscrie-te la Simpozionul Internațional Cultură și Civilizație Chineză

Ești pasionat de cultura chineză? Înscrie-te la Simpozionul Internațional Cultură și Civilizație Chineză

Prima ediție a „Simpozionului Internațional Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri culturale româno-chineze”, organizată de Casa Româno-Chineză, filiala Arad, s-a desfășurat în anul 2015. În urma acestui eveniment, în 2016, o delegație a Consiliului Județean Arad a participat la reuniunea celor 16 consilii județene ale Europei de Est, în China. De asemenea, un ziarist arădean a făcut un stagiu de documentare în China și urmează să publice o carte despre Drumul Mătăsii.

Simpozionul Internațional Cultură și Civilizație Chineză din 2016 a însemnat semnarea unui protocol de colaborare între CJA și o regiune prosperă din China.

„Anul acesta, în 2017, organizăm al treilea simpozion. Toți cei care sunt interesați să participe o pot face cu comunicări, cu alocuțiuni, cu abordări subiective, cu tot ceea ce înseamnă o abordare personală privind China. Anul trecut au fost 17 comunicări, pe teme foarte diverse și interesante. Cei care doresc să participe pot să se adreseze Casei Româno-Chineze filiala Arad, să spună titlul lucrării, iar termenul de înscriere este până la 1 iunie 2017. Simpozionul înseamnă multe alte oportunități pentru anul 2018. Mă bucur că există la modul concret rezultate ale acestor abordări ale noastre. La acest simpozion internațional fiind prezent la Arad chiar și ambasadorul Chinei la București, cu o delegație întreagă. De asemenea, în cadrul acestui eveniment au avut loc întâlniri între oameni de afaceri din China și din Arad, în urma cărora au încheiat parteneriate”, susține prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze Arad.

Comunicările participante la Simpozionul Internațional din acest an vor fi publicate într-o carte.