Europa, ÎN PERICOL! Alianţa Nord Atlantică NU ESTE PREGĂTITĂ dacă Rusia intră în ţările baltice!

Europa, ÎN PERICOL! Alianţa Nord Atlantică NU ESTE PREGĂTITĂ dacă Rusia intră în ţările baltice!

NATO nu este pregătită în cazul unei agresiuni a Rusiei împotriva ţărilor baltice, consideră analiştii, în contextul evenimentelor din Ucraina. Ţările baltice sunt vulnerabile pentru că în momentul aderării lor la NATO nu exista un astfel de pericol iar în prezent nu există baze militare ale Alianţei pe teritoriul lor.

Potrivit Der Spiegel şi Deutsche Welle, NATO „trebuie să găsească un răspuns” în privinţa apărării ţarilor baltice, membre ale Alianţei Nord-Atlantice, în cazul unei agresiuni din partea Rusiei.

NATO examinează deja scenarii legate de o posibilă deplasare a trupelor militare ruse în estul Europei. Proiectul unui document al NATO arată că abilitatea Rusiei de „a executa o acţiune militară semnificativă, fără o prea mare avertizare, reprezintă o ameninţare amplă pentru menţinerea securităţii şi stabilităţii în zona euro-atlantică”.

NATO a observat o acumulare de trupe ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina, dar Rusia susţine că nu are planuri pentru o invazie militară.

Vineri, NATO a lansat o operaţiune pe scară largă în Estonia, sub numele de Exercise Steadfast Javelin 1, pentru „a reflecta apărarea colectivă a NATO în regiunea Mării Baltice”, potrivit unui comunicat al Alianţei. În cadrul operaţiunii, 6.000 de militari din mai multe state ale NATO participă la exerciţiile militare până pe 23 mai.

  1. aiurea. e de ajuns sa trimita un nimitz in Marea baltica

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.