Eusebiu Pistru : „25% în plus pentru sănătate, un pas spre «însănătoşirea» sistemului medical românesc”

Eusebiu Pistru : „25% în plus pentru sănătate, un pas spre «însănătoşirea» sistemului medical românesc”

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, un amendament care prevede creşterea salariilor bugetarilor cu 10%, şi cu 25% a salariilor din sănătate. Deputatul PNL, Eusebiu Pistru, declară că liberalii, votând un amendament al PSD care prevede importante creşteri salariale pentru bugetari, au demonstrat că nu ţin cont de culoarea politică atunci când este vorba despre măsuri importante pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor.

„În urmă cu câteva minute, am votat creşterea salariilor bugetarilor cu 10% , dacă nu au beneficiat anterior de alte majorări. Dincolo de grija pentru un câştig decent pentru toţi, trebuie să avem în vedere faptul că vorbim despre salariaţi din administraţie, cultură, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare, diplomaţie, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor de Asigurări de Sănătate Judeţene, adică instituţii care sunt în slujba tuturor cetăţenilor. Cu cât salariaţii vor avea un venit decent, cu atât mai bine vor funcţiona acestea, iar cetăţeanul obişnuit nu va avea decât de câştigat”, spune deputatul arădean.

De importanţă vitală pentru sistemul de sănătate al României este votul pentru creşterea salariilor din sănătate cu 25%, un „prim pas spre însănătoşirea sistemului medical românesc”, crede Eusebiu Pistru.

„Ce este, însă, cel mai important, am votat creşterea cu 25% a salariilor din sănătate, un domeniu despre a cărui importanţă nu trebuie să vorbesc, pentru că o ştiu toţi românii. Dacă vrem ca medicii români plecaţi în străinătate pentru că acasă nu puteau trăi din salariu, să revină în ţară, dacă vrem să stopăm exodul celor care încă nu au plecat, trebuie ca statul să finanţeze sănătatea la un nivel măcar rezonabil. Votul zdrobitor din Camera Deputaţilor- 319 voturi «pentru», 7 abţineri şi doar un vot «împotrivă» arată cât de urgențe sunt măsurile în această direcţie. Totodată, însă, noi, deputaţii PNL, am demonstrat că în probleme majore pentru români şi România nu trebuie să existe culoare politică. Toţi am votat amendamentul, deşi a fost promovat de către PSD. Avem încredere că Guvernul va identifica rapid sursele financiare pentru acoperirea majorărilor votate”, a declarat Pistru.

  1. Dute dracului,cand ai fost la putere tu ai taiat 25% din salarii…mincinosule.Tu ai aceleasi ideei cu CIONCA sa taiati daca puteti.Ponta a dat banii la sanatate,tu ai votat ca nu ai avut de ales.LASULE si PERVERSULE!!!! mai bea o dusca.

    Raspunde
  2. Mecaniul- auto nu stie sa taie,stie sa fure imbecilul!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.