Eusebiu Pistru reacţionează la afirmaţiile lui Galiş: „S-a încercat crearea unei opoziții interne”

Eusebiu Pistru reacţionează la afirmaţiile lui Galiş: „S-a încercat crearea unei opoziții interne”

Deputatul Eusebiu Pistru, preşedintele ALDE Arad, a reacţionat la criticile lui Florin Galiş, fost preşedinte al liberal-democraţilor arădeni.

Răspunsul deputatului se înscrie în acelaşi registru elegant, folosit de Florin Galiş ca să-şi exprime nenumlţumirea la adresa actualei conduceri a ALDE Arad.

„Am citit, cu deosebit interes și cu mare atenție, aserțiunea domnului Florin Galiș, postată pe pagina personală și retransmisă, la o viteză suspect de mare, de un cotidian online local. Pot spune că sunt relativ surprins de această ieșire publică. Spun relativ, deoarece așteptam o reacție din partea distinsului meu coleg de partid, dar nu mă așteptam la o răbufnire de o asemenea amploare, și în mod sigur nu la una atât de subiectivă, mai ales atunci când e vorba despre ALDE Arad.
Vreau din nou să îl asigur pe domnul Florin Galiș de toată prețuirea mea, însă mă simt obligat să îi răspund, deoarece în materialul dumnealui apar niște neconcordanțe oarecum flagrante cu realitatea. Nefiind un cunoscător al tainelor semanticii, ca domnul Galiș, ci mai mult un om cu aplecare pragmatică asupra realității, discursul meu va fi mai scurt, mult mai obiectiv, punctual și bazat pe fapte.
Astfel, aflu că numirea mea, la începutul lunii decembrie 2017, la conducerea filialei Arad, a generat confuzie. Aș dori să întreb distinsul semnatar al aserțiunii: ce fel de confuzie și, mai ales, ce membri am confuzat? Dacă am dori să discutăm despre sisteme discreționare, poate ar fi bine să o facem în cadrul organizației de partid. Cât despre bătutul pe umăr, pot spune că dorința mea și a colegilor de a păstra o atitudine amicală în partid este abolut firească. A nu se confunda cu termenul, folosit peiorativ de altfel, de strategii de tavernă sau de sală de bal. Conducerea ALDE dorește o schimbare meritocratică. Iar primul criteriu este eficiența.
Domnul Florin Galiș folosește cuvinte mari, cum ar fi principialism, structuri statutare, rațiuni bazate pe etică. Poate că ar fi un demers pozitiv să discutăm, chiar și în spațiul public, despre organizații făcute doar pe hârtie, ca să dea bine la retina conducerii centrale. Poate că ar fi bine să discutăm deschis despre cum s-a încercat crearea unei opoziții interne actualei conduceri, și despre cât de lamentabil a eșuat acest demers.
Și, după ce toate acestea se vor discuta, poate putem relua dialogul despre cinste și principii”, a spus deputatul Eusebiu Pistru, pe Facebook.

  1. terminati cu prostiile si aduceti-l pe dl Ciupe Ionel inapoi!!

    Raspunde
  2. PISTRULE esti foarte smecheras.Te-au parasit multi membrii de partid. Te-ai laudat ca vor venii cu sutele la ALDE .DOAR MINCIUNI .

    Raspunde
  3. Doi papagali. Măcar Pistru marchează la cașcaval, pe când Galiș e fomist sadea. Vai de politica arădeană, cu astfel de ciudați!

    Raspunde
  4. nu sunteti cu nimic mai buni decat Falca sau Caprar! 🙁

    Raspunde
  5. Hop si Fochistu cu dume….. mare om politic … Du te unde ti locul…la coada vacii

    Raspunde
  6. PISTRU traieste cu speranta ca va ajunge mare secretar de stat la transporturi ca pe vremea PDL-lui .

    Raspunde
  7. Ce puteti sa-i faceti la Florin Galis,ca stiti prea bine ca plecarea lui catre alt partid ar fi urmata de plecarea a foarte multi membri chiar mai multi decat a-ti reusit voi sa inscrieti !

    Raspunde
  8. Te înșeli lonele nu va pleca nimeni importat vor pleca eventual frustrați care nu au și n-au avut rezultate !!! Gen chereceș de la Criș care nu a făcut nici 5%

    Raspunde
  9. Pistrule nu ce pune cu Galis ca e mai bun ca tine

    Raspunde
  10. Se vede clar ca Pistru e un tip mai pragmatic si mai eficient in ceea ce inseamna organizare , pe cand Galis , un filozof oxidat si un pierde vreme , succes d-nule Eusebiu !

    Raspunde
  11. Daaaa ,o nulitate de nota 10 .

    Raspunde
  12. Florin Galis este un om important in partid,puteti invata politica de la el !

    Raspunde
  13. Acest Galis isi primeste rasplata cuvenita ipocritilor si manglitorilor politici , a distrus pur si simplu ALDE Arad , asta impreuna cu cel numit de cunoscutul pamfletar Dragos Patraru , Unitatea de Masura a nesimtirii , respectiv CALIMENTA ! Acum se lamententeaza si face pe lupul fioros , este el un fel de lup , da unu cu cap de iepure !

    Raspunde
  14. Opozitie la cine ? la Pistru tinichigivaselinosu , la Scheu scrumotevistu sau la amandoi si alaturi de cei 4-5 cartitoi fomisti , fugiti mai iute da-ci!

    Raspunde
  15. Răspuns pe măsură. Subiectivism cât încape la domnul deputat. Galiș avea dreptate pe fond. O schimbare ar trebui să aducă un oarecare plus. Sigur la ALDE Arad acel plus e inexistent și pe cale de consecință schimbarea nu a profitat decât celor care au venit direct la pupitru. Acum mai puțin dar pe viitor cu siguranță mai mult. Imens. Probabil. Iar cei ănlăturați își văd visele spușlberate nemaifiind ei viorile care dau tonul. Pe liste. Pentru populație oricum nu e nici o nenorocire. Aceste mârâieli sunt doar înăuntrul paridelor. Care partide nu au nici un fel de legătuară cu ceea ce se petrece la nivelul trăitorului de rând.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.