EVENIMENT EXCEPȚIONAL găzduit de teatrul arădean: Un spectacol al Beijing Dance Academy

EVENIMENT EXCEPȚIONAL găzduit de teatrul arădean: Un spectacol al Beijing Dance Academy

Nici un arădean care se pretinde iubitor de cultură nu are voie să rateze evenimentul găzduit de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” în data de 24 ianuarie, de ora 19. Este vorba despre un spectacol al Beijing Dance Academy, oferit publicului cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Organizatorii evenimentului sunt Casa Româno – Chineze Filiala Arad și Ambasada Republicii Populare Chineze în România. Potrivit prof. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno – Chineze Filiala Arad, artiștii de la Beijing Dance Academy vor susține doar trei spectacole în țara noastră: la București, Sibiu și Arad, iar toți cei prezenți vor avea parte de momente de neuitat. Organizarea spectacolului a fost susținută, în special în ceea privește promovarea, de asociația Con Brio, reprezentată de Ana Maria Dragoș.

Academia de Dans din Beijing, singura instituţie de învăţământ superior de dans din China, a fost fondată în 6 septembrie 1954 şi este, actualmente, una dintre cele mai mari şi prestigioase şcoli de dans din lume. Aceasta include Departamentul de dans clasic chinezesc, Departamentul de dansuri etnice şi populare chinezeşti, Departamentul de Balet, Departamentul de Coregrafie, Educaţie şi Centrul de Cercetare pentru Dans modern, Departamentul de Studii de Dans, Departamentul de dansuri de societate, Departamentul de teatru muzical, Departamentul de artă şi comunicare, Departamentul de artă şi design etc. Toate acestea acoperă cinci specializări şi 18 domenii academice, inclusiv spectacol de dans, coregrafie, istoria şi teoria dansului, design de artă pentru teatru, film şi televiziune şi administraţie publică. Academia are 600 de cadre didactice full-time care lucrează cu peste 3.500 de studenţi şi aproape 2.000 de elevi. Motto-ul şcolii este „Morală şi armonie, natura şi omul, cultură şi dans, virtute şi artă”.

De remarcat, că intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citește și:
EVENIMENT: Beijing Dance Academy la Arad, cu ocazia Anului Nou Chinezesc

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.