EXCLUSIV/ DEZASTRU la Moneasa: Pierderi de SUTE DE MII DE EURO pentru hotelieri! AFLĂ ce le-a provocat! UPDATE!!!

EXCLUSIV/ DEZASTRU la Moneasa: Pierderi de SUTE DE MII DE EURO pentru hotelieri! AFLĂ ce le-a provocat! UPDATE!!!

Hotelierii din Moneasa înregistrează în acest an pierderi de sute de mii de euro, din cauza faptului că nu au încheiate contracte cu Casa de Pensii pentru a beneficia de cazarea pensionarilor care merg în staţiune cu bilete de tratament. S-a ajuns în această situaţie din cauza contestaţiilor depuse la licitaţia pentru atribuirea respectivelor bilete.

Potrivit lui Teodor Morar, proprietarul Hotelului Parc, deşi s-a încercat o înţelegere cu toţi proprietarii de unităţi de cazare din Moneasa, astfel încât toată lumea să fie mulţumită, societatea care gestionează Hotel Moneasa a depus contestaţie. Din acel moment, situaţia s-a blocat în toată staţiunea, unde singurul hotel la care se pot caza pensionarii cu bilete de tratament este Codru Moma, care aparţine de Casa Naţională de Pensii.

Situaţia are darul de a-i nemulţumi pe cei care ar fi dorit să meargă la Moneasa cu bilete de tratament altundeva decât la Hotel Codru Moma şi care bat, fără rezultate, pe la uşile Casei Judeţene de Pensii (foto). „Până la rezolvarea contestaţiilor, situaţia încurcă pe toată lumea, pentru că nu putem să oferim bilete de tratament decât la Hotel Codru Moma, unde avem serii de câte 80 de bilete. Aşteptăm finalizarea contestaţiilor, pentru că, din opt staţiuni în care au existat contestaţii, doar Moneasa şi Covasna sunt, încă, blocate”, a declarat Mihaela Vasil, directorul Casei Judeţene de Pensii, pentru www.newsar.ro.

Potrivit informaţiilor noastre, ca urmare a contestaţiilor repetate depuse de societatea care administrază Hotel Moneasa, au fost eliminate de la biletele de tratament două unităţi rivale, între care şi Hotel Parc, unitatea care oferă cele mai bune condiţii de cazare şi tratament din staţiune. Din acest motiv, astăzi, la Bucureşti, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Conestaţiilor se depune o nouă contestaţie, de această dată din partea Hotelului Parc.

„Noi, Hotel Parc, suntem în situaţia de a pierde aproximativ 200.000 de euro din această cauză, motiv pentru care am ales să facem această contestaţie”, a declarat Teodor Morar, pentru www.newsar.ro. Pierderi semnificative, păstrând proporţiile, au şi celelalte unităţi de cazare din staţiune, din acelaşi motiv.

De remarcat, că încercările noastre repetate de a-l contacta pe Nicoară Creţ, proprietarul Hotelului Moneasa, un personaj cu un rol major în întreaga poveste, au rămas fără rezultat.

UPDATE/ Nicoară Creţ: „Mâine îmi intră prima serie, de 1oo de persoane”
Am reuşit, în sfârşit, să luăm legătura cu Nicoară Creţ, proprietarul Hotelului Moneasa. Acesta a confirmat faptul că a făcut contestaţie, afirmând că între timp a avut câştig de cauză şi anunţând că, de mâine, îi sosesc la hotel primii 100 de pensionari cu bilete de tratament. „Noi am făcut contestaţie la licitaţie, în care am arătat că cei de la Hotel Parc şi Tanamera au mers pe preţuri de dumping şi am avut câştig de cauză, astfel că au fost eliminaţi din concurs”, a declarat Nicoară Creţ.

  1. nici nu e de mirare ca se intampla asta pt. ca nu-i mai satura Dumnezeu de bani. vor sa ia unii tot si altii nimic. asa le trebuie

    Raspunde
  2. au avut timp sa faca ceva acolo, dar nu e cine, toti is numai dupa bani, e acum ca nu merg nici batranii o sa ii vad ce fac…rusine la toti de la Moneasa, au luat hotelurile pe smecherii si au scos bani de la turisti dar nu au facut aproape nimic, se bazeaza pe banii statului. Daca is asa buni manageri sa faca bani cu oferte si conditii de cazare nu bani din bilete platite de stat.

    Raspunde
  3. la Moneasa e dezastru de 15 ani, am tot mers acolo din patriotism local, da nu mai mergem deja de vreo 5 ani, nu se merita. Si eu sunt deacord ca sa nu primeasca bani de la stat, sa se descurce. Plus ca tipiul ala de la Parc ar trebui sa isi mai tina gura, ani de zile marile lor realizari au fost batranii veniti la tratament, pai ala e management, sa primesti bilete sigure de la stat poate orice hotel, de aceea Moneasa e praf, au mers pe conditii minime pentru batrani si au primit bani de la Guvern, pai cine nu face bani asa? De aceea Moneasa nu face fata concurentei, ei se adreseaza batranilor veniti pe bilete si atat.

    Raspunde
  4. Hotel Moneasa e cel mai prost hotel din Moneasa. Mizerie, mochete rupte, lenjerie murdara, sanitare defecte, geamuri care nu se inchid si lista poate continua. Problema este ca aceste hoteluri intretinute din banii nostri au preturi foarte mari fata de conditiile oferite. Hotel Moneasa are preturi comparabile cu Cerbul Albastru sau Tanamera, dar conditiile sunt de 10 ori mai proaste. Oare comisiile care aproba aceste bilete ar putea sta intr-o camera la hotel Moneasa ? Acelasi lucru se intampla si la Felix. Hotelul pensionarilor e praf dar e 140 lei camera, pe cand la pensiunile de langa sunt super conditii si 80 lei camera. Dar statul plateste ca are de unde.

    Raspunde
  5. Moneasa este o locatie minunata.
    Este o incintare sa o revad.
    Pacat ca nu este mai bine promovata.
    Si reteaua dedrumuri ar trebui dezvoltata..

    Raspunde
  6. am fost n anul 2015 cu bilet de pensionar ..cazat la MOMA..am gasit conditii f. bune…mincare ..cazare..personal…am fost f. multumita….conditii ce nu le-am gasit la AMARA hotel IALOMITA…UNDE AM FACUT INTOXICATIE ALIMENTARA…IAR CONDITIILE DE CAZARE…SUB ORICE CRITICA….LA FEL SI IN OLANESTI HOTEL PARING…NU AM SA MAI MERG NICIODATA…..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.