Exerciții de antrenament pentru pompieri în mai multe locații din județ

Exerciții de antrenament pentru pompieri în mai multe locații din județ

Subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au executat astăzi exerciţii cu forţe şi mijloace în teren la diferiţi operatori economici sau şcoli de pe raza judeţului Arad.

„Detaşamentul de Pompieri Arad, în cooperare cu IPJ Arad, IJJ Arad și SAJ Arad, a desfăşurat exerciţiul la un operator economic ce depozitează gaz petrolier lichefiat. Scenariul exerciţiului a presupus o explozie urmată de incendiu. A fost testată capacitatea de reacţie a subunităţii, timpii de răspuns, procedurile de intervenţie pentru evacuarea victimelor, salvarea persoanelor, stingerea incendiului. De asemenea, a fost testat planul de urgenţă al operatorului economic, instalaţiile speciale de stingere şi protecţie şi modul de îndeplinire a atribuţiilor pe linia gestionării situaţiilor de urgenţă ale personalului firmei”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

De asemenea, Detaşamentele de Pompieri Ineu, Sebiş şi Secţia de Pompieri Bârzava au desfăşurat exerciţii atât la operatori economici care au ca domeniu vânzarea de produse petroliere, depozitare de mase plastice cât şi la unităţi de învăţământ. În cadrul unităţilor de învăţământ s-a urmărit modul de cunoaştere de către personalul şcolilor şi de către elevi a procedurilor şi timpilor de evacuare.

La exerciţii au participat 9 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 10 ofiţeri şi 50 de subofiţeri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.