Expoziția itinerantă „Puskás Ferenc 10” ajunge la Arad

Expoziția itinerantă „Puskás Ferenc 10” ajunge la Arad

Institutul Puskás din Felcsút, Ungaria, în colaborare cu UDMR, va prezenta la Arad, în perioada 13-28 aprilie expoziția itinerantă „Puskás Ferenc 10”.

Expoziția a fost lansată în ziua de 25 noiembrie 2016, la aniversarea a 63 de ani de la „meciului secolului” (Anglia – Ungaria: 3 – 6, în stadionul Wembley), în amintirea trecerii unui deceniu de la decesul renumitului fotbalist maghiar de clasă mondială, care la 1 aprilie 2017 ar fi împlinit 90 de ani.

Expoziția prezintă capitole importante din viața și cariera lui Puskás „Öcsi”. Printre exponate se vor afla medaliile de aur câștigate cu echipa Budapesti Honvéd, trofeele obținute cu Real Madrid (multiplu golgheter și câștigător a Cupei Campionilor Europei), dar și obiecte personale ai membrilor Echipei de Aur a Ungariei.

De exemplu, medalia de aur al lui Lóránt Gyula, obținut cu naționala Ungariei la Cupa Europei din 1953 (3 – 0 în finala cu Italia, la inaugurarea Stadionului Olimpic din Roma). Un fapt mai puțin cunoscut este că fundașul central al naționalei maghiare și al echipei Honvéd, în 1947 era membru al echipei ITA (ulterior UTA), înființată de baronul Neuman Ferenc, echipă care a cucerit primul titlu de campion al României.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 13 aprilie, la sediul UDMR din Arad (Str. Episcopiei, nr. 32.) de la ora 16.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.