Extinderea sistemului de parcare cu plată, ILEGALĂ!? Municipalitatea, AMENINŢATĂ cu TRIBUNALUL

Extinderea sistemului de parcare cu plată, ILEGALĂ!? Municipalitatea, AMENINŢATĂ cu TRIBUNALUL

SC Recons SA a anunţat extinderea sistemului de parcare cu plată pe mai multe străzi din Arad. Acest lucru nu a rămas fără urmări, născând nemulţumiri în rândul celor de pe arterele vizate.

Primii care s-au revoltat au fost cetăţenii din Aradul Nou, de pe Calea Timişorii, care prin vocea omului de afaceri Leontin Aslău susţin că extinderea sistemului este ilegală.

SC Recons SA a anunţat că face acest lucru având în vedere o hotărâre a Consiliului Local Municipal, de trecere a administrării parcărilor în sarcina societăţii, precum şi în baza unei dispoziţii a primarului Gheorghe Falcă.

De cealaltă parte, există voi care susţin că extinderea sistemului pe noi străzi se poate face numai prin hotărâre a Consiliului Local Municipal, nicidecum printr-o dispoziţie de primar.

Leontin Aslău, vizat şi el de extinderea parcării, a afirmat: „Cred că este foarte dificil pentru domnul Falcă să înţeleagă ce înseamnă legea şi respectarea ei. Altfel, nu pot să înţeleg cum o dispoziţie de primar (chiar dacă e dată de GHEORGHE FALCĂ) poate modifica o hotărâre de Consiliu Local. V-am oferit toate documentele (foto, jos – paragrafe) pentru a înţelege realitatea situaţiei. Parcările din Aradul Nou nu sunt reglementate ca zonă şi tarifare printr-o hotărâre de consiliu”.

Se va ajunge în instanţă

„Chiar dacă domnul Falca mă are în vizor de 13 ani, vis a vis de litigiile care au existat, legea nu i-a dat dreptate niciodată, iar eu aştept ca dânsul sau cei vinovaţi să mă despăgubească, bineînţeles legal”, a adăugat Leontin Aslău, afirmând că există un grup de iniţiativă care va contesta în instanţă extinderea sistemului de parcare, mai ales că situaţia reclamată a fost adusă deja la cunoştinţa conducerii Recons SA.

Rămâne de văzut cum se va încheia toată această poveste, care provoacă destule nemulţumiri în rândul arădenilor.

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Loading...
 1. D-le Aslau mai puțin …… tic-tac si scăpăm definitiv de EL …

  Raspunde
 2. tot sistemul de parcare din Arad e un esec. scump si anapoda. rusine Falca!

  Raspunde
 3. Sistemul de parcare din arad este o jecmaneala a aradenilor.Scump si prost.

  Raspunde
 4. La ce salarii si strazi avem in Romania , nici nu ar trebui sa existe plata pentru parcari .Si faptul ca daca eu locuiesc pe o strada sunt nevoita sa platesc parcare este absurd .

  Raspunde
 5. Nu doar in aradul nou au aparut parcari cu plata ci si in micalaca. Rusine sa va fie. La sibiu cu 1 leu am parcat de la 13:30 pana a doua zi dimineata la 8. La noi cu 1leu primesti jumat de ora. Rusine sa va fie.

  Raspunde
 6. Și pe strada Andrei Saguna vor sa facă parcarea cu plată. …

  Raspunde
 7. […] că extinderea parcării nu a fost hotărâtă de Consiliul Local Municipal, lucru despre care ziarul nostru a mai relatat la vremea […]

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.