FACE SEX până la EPUIZARE. După 14 ore, MOARE!

FACE SEX până la EPUIZARE. După 14 ore, MOARE!

Lumea este plină de necunoscute, astfel că oamenii de știință caută mereu să găsească răspunsuri la întrebări care îi macină.

Cercetătorii au constatat, de curând, că un număr mare de masculi Antechinus mor după ce se împerechează cu cât de multe femele pot. Partidele de sex pot dura în cazul acestor animale şi până la 14 ore.

Oamenii de știință au căutat să-și explice fenomenul și au ajuns la concluzia că masculii acestei specii de marsupiale mor din cauza sesiunilor prea lungi de sex.

Asemănătoare şoarecilor, aceste animale trăiesc doar un an și fac atât de mult sex în ultimele două săptămâni de viaţă încât îşi pierd blana şi suferă hemoragii interne, ajungând, într-un final, la deces.

Aproape întreaga populaţie de masculi moare la sfârşitul perioadei de împerechere.

Cercetătorii au găsit şi explicaţia pentru acest comportament bizar.

„Masculii Antechinus produc o cantitate finită de spermă, iar asta se întâmplă o singură dată în viaţa lor. Apoi se împerechează cu foarte multe femele. Ei pierd din spermă chiar şi când urinează. Cei care mor sunt, de fapt, cei mai norocoşi pentru că şi-au trasferat genele generaţiei următoare. La finalul sesiunii de sex de două săptămâni, masculii pur şi simplu cad şi mor”, a declarat Diana Fisher, de la Universitatea din Queensland.

Black-Tailed-antechinus-8 antechinus

Foto: oceans-campus.com

  1. Bă ce tare ar fi dacă s-ar aplica și la oameni, dar fără să mori.
    Un boom imens la natalitate.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.