Făceau SCUFUNDĂRI când au dat peste ceva ULUITOR. Zăcea în adâncurile mării de peste 400 DE ANI (FOTO)

Făceau SCUFUNDĂRI când au dat peste ceva ULUITOR. Zăcea în adâncurile mării de peste 400 DE ANI (FOTO)

Un grup de scafandrii au făcut o descoperire incredibilă pe fundul mării. Se afla acolo, sub nisip, de 400 de ani!

În adâncurile Mării Nordului, au fost găsite mai multe obiecte, toate de o mare însemnătate istorică. Printre ele se afla o rochie superbă aurie, datând din secolul al XVII-lea.

Aceasta s-a păstrat foarte bine, iar istoricii susțin că ar fi fost purtată de o prietenă a Mariei Henrietta, soția lui Charles I.

rochie

Împreună cu rochia de gală, se mai aflau ascunse în nisip și o poșetă elegantă, mai multe bucăți de material și o Biblie. Toate acestea au făcut parte din comorile regale ale Angliei, pe care regele le-ar fi trimis împreună cu soția sa, într-o călătorie cu vaporul, în 1642, cu scopul de a strânge bani pentru lupta cu războiul civil.

Untitled-6_2809129a

Regele a trimis-o pe Maria Henrietta cu o mare parte din avere, în Olanda. Mai mulți membrii și prieteni ai familiei regale au plecat în această călătorie, cu mai multe vapoare. Unul dintre acestea s-a scufundat însă, cu tot cu bagajele celor bogați.

Conținutul acestor bagaje a ieșit la lumină după 400 de ani, iar experții fac studii și analize pentru a descoperi cu exactitate cui au aparținut.

Sursa: thesun.co.uk

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.